Jeg har bagt utallige brød gennem tiden – og ofte ofte fyldt mange spændende ting i dem 🙂 Men i går besluttede jeg, at det skulle være et helt enkelt fuldkornshvedebrød. Det blev godt og luftigt og smagte godt.

Jeg serverede det til menighedsrådsmødet i aftes – og eftersom kagen var en nøddetærte proppet med nødder og kerner, så var det meget passende med et mere enkelt brød 🙂

Jeg havde en pose manitobamel stående i skabet – som jeg ikke før har prøvet at bage af, men nu kom det med her. Manitobamel indeholder meget gluten, og hjælper dermed brødet til at hæve fint op.

Fuldkornshvedebrød (et stort brød)

2 dl. fuldkornsmel

2 dl. kogende vand

15 gr. gær

1 dl. surmælksprodukt

2 dl. koldt vand

1½ tsk. groft salt

1 spsk. rørsukker

2 spsk. olie

150 gr. manitobamel

ca- 350 gr. hvedemel

Kom kogende vand og fuldkornsmel i en skål, rør det sammen og lad det stå et par timer. Tilsæt så surmælksprodukt og koldt vand og smuldr gæren heri. Det røres rundt og de øvrige ingredienser tilsættes – hvedemelet lidt efter lidt. Dejen æltes godt igennem og hæver et par timer. Æltes igen og formes til et brød som lægges i en brødform eller bare på en plade med bagepapir. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader og bages ca. 40 minutter. Tages ud af formen og afkøler på en rist.

Det blev et lækkert brød – groft uden at det var for meget. Der blev serveret lidt pålæg og noget god ost til mødet, og det passede perfekt sammen med brødet her.

Nøddetærten var det virkelig søde punktum 🙂 Vintergækker, dorthealiljer og erantis er fra haven – dejligt forårstegn.

God onsdag.

Jette