I dag er det præcis 2 år siden, at der rullede en lastbil ind på grusvejen ved sommerhusgrunden medbringende et stk. sommerhus. Det var virkelig en mærkedag. Og det var en kold dag, vi frøs om kap. Men i løbet af den ene dag lykkedes det tømrer og kranfører at få rejst konstruktionen til mit lille sommerhus.

Og så gik det ellers fremad – jeg har før skrevet om det første år efter byggetilladelsen, det kan du læse her.

Forleden var Ole og jeg i sommerhus for at aflæse vand, og bare hygge os. Det er skønt at kunne sidde og nyde morgenkaffen med et glimt af vandet og mærke varmen fra den meget effektive brændeovn.

Jeg glæder mig stadig over, hvor fint det er blevet, hvor godt det er udnyttet og hvordan det sidste træ er blevet brugt til små og store hylder.

Og der er blevet lavet en fin lille bakke til at stille alle olier og eddiker og andre ting, der lige skal bruges i madlavningen.

Der er virkelig ikke meget spildtræ fra dette hus.

Det er et skønt lille hus. Dufter af træ, er tørt og lækkert at opholde sig i. Og da vi kom forleden, var der godt 12 grader indenfor, selv om det nærmede sig frysepunktet udenfor. Og i løbet af et par timer var huset gennemvarmt og skønt at opholde sig i. Udelukkende ved hjælp af ild i brændeovnen – og den varme der kom fra ovnen, da jeg bagte brød og lavede aftensmad.

Undervejs er der  kommet en ny beboer til – Alba 🙂 Hun synes det er helt fint at suse rundt på de store terrasser.

Projektet for 2019 bliver at få lavet en lille terrasse på østsiden af huset – her vil vi kunne nyde morgensolen og se ud over marken.

Det er jo et lille sommerhus, så man må også ud og kigge og mærke luften. Vi gik som altid ned til vandet – og det var mens stormen Alfrida blæste, så der var ret meget forhøjet vandstand. Aftenen før var vandet trukket langt tilbage og vi kunne fint gå over broen og langs vandkanten. Det er fascinerende at opleve – selv om det naturligvis også kan give udfordringer.

To år med sommerhus har været en stor oplevelse. Og jeg er så glad for det lille hus. Når jeg tager derned er præstegården langt væk 🙂 Og der er tid og rum til at slappe af.

God weekend.

Jette