Det er tiden for julemarkeder. Nogle mere kommercielle end andre, nogle store andre bitte små. Men fælles for dem er, at de nu er meget hyggelige. Jeg har før fortalt om et par besøg, du kan læse om det her og her 🙂

I går besøgte jeg et lille fint julemarked i Føns. Det er nabosognet 🙂 Jeg havde læst om det i lokalavisen, og det var virkelig et lokalt julemarked – arrangeret af en engageret familie, der bare vil lokalsamfundet rigtig meget.

Der kan læses en artikel om julemarkedet her.

Flotte stande med hjemmelavede varer

Jeg blev overrasket helt fra indgangen – der kunne købes juletræer og alt muligt pyntegrønt lige til at lave dekorationer ud af. Ham, der havde standen, viste sig at være en af mine korvenner 🙂

Inden for i den gamle lade summede det af liv. Der var snak og gensynsglæde. Der var stadeholdere, som gerne fortalte og forklarede, hvordan deres ting var blevet lavet. Og der var virkelig meget hjemmelavet. En fornøjelse at se. Du skulle kigge langt efter masseproducerede plastikdimser 🙂

En anden af mine korvenner havde en stand med sutsko lavet af egen uld, julepynt fra Grønland og hjemmelavede julebukke.

Bæredygtig gave indpakning

Og så var der en skøn stand med bæredygtig gave indpakning. Indehaveren fortalte om, hvordan en gammel juledug blev begyndelsen på en produktion af gaveposer. Så i stedet for at pakke gaver ind i papir, som straks smides ud igen, så kom gaven i en fin syet pose, som så kunne bruges igen til en anden gave. Det er en fin tanke, men jeg tror dog, det tager lidt tid, før det bliver helt almindeligt at pakke gaver ind på den måde.

Det, som slog mig mest ved det lille julemarked, var den gode stemning, der var. Man hilste på hinanden, talte sammen og hyggede sig. Det var tydeligt at man kendte hinanden i det lille lokalsamfund. Men faktisk mødte jeg også en del, som kom fra mit sogn, det var nu meget hyggeligt.

Til/fra kort af stofrester og julepynt i fimoler

Det lille fine marked løb over en weekend – nu håber jeg, de har lyst og mod til at lave det igen til næste år. For så er jeg på besøg igen 🙂

På en meget kold novemberdag.

Jette