For noget tid siden bagte jeg den engelske julekage. Det er en kage, der gerne skal bages i god tid og så stå og trække og samle smag.

I år forsøgte jeg mig med en glutenfri udgave, så jeg har været spændt på, hvordan den smagte og fungerede. Og den blev god!

Nu er den blevet overtrukket med marcipan og pyntet med små stjerner og drysset med guldstøv – så er det bare om at nyde den.

Der er stadig så lang tid til jul, at det kan godt nåes endnu, hvis du har lyst til at forsøge med denne udgave.

Julekagen har været gemt i køleskabet nogle uger, så det var spændende at pakke den ud igen. Den havde det godt 🙂 Så inden den blev overtrukket med overtræksmarcipan, blev der fordelt et tyndt lag abrikosmarmelade ovenpå og rundt om. Så marcipanen havde noget at binde til.

Og så er det ellers blot om at slippe fantasien løs og pynte kagen. Jeg fik købt en lille ny stjerneudstikker på Kreative dage, den kom i brug og gav fine små stjerner.

Kagen består mest tørret frugt i selskab med spiritus – her rom – og det smager bare godt.

Kagen er blevet delt 🙂 Og min søster fik den ene halvdel – som tak for, at Diva kunne blive passet, mens jeg var til mødregruppejubilæum.

Jeg glæder mig til hen over december at spise lidt af den engelske julekage. For den er virkelig indbegrebet af juletradition og stemning fra min barndom.

Og som det hedder i en julesang:

“Rør blot ikke ved min gamle jul”

Der er nok noget om det 🙂

På endnu en kold novemberdag.

Jette