Hvor har jeg glædet mig til første gang at kunne julehygge i sommerhuset. Pynte med lidt gran, lave en dekoration og dække bord med gran og kviste.

I weekenden lykkedes det – alle børn, svigersøn og min egen Ole kunne komme i sommerhuset samtidig. Så der blev gjort klar, og jeg nød det. Fyrede gevaldigt i den lille brændeovn, så huset blev gennemvarmt inden de kom. Og den lille ovn klarer det helt fint. Der skal blot holdes øje med den, for selve rummet til brænde er ikke stort, så der skal jævnligt mere træ på.

Her et par glimt fra Kærnehuset:

Plankebordet og stolene fra den blå avis – det fungerer 🙂

Idéen med træsvampene som bordpynt fik jeg fra Karens blog – mine svampe er dog købt i Bilka 🙂 Men en super nem måde at lave lidt bordpynt på. Servietterne er købt i den lokale Brugs og fremstillet af papir, der er fsc certificeret 🙂

Ja, Diva nød også varmen fra brændeovnen.

Maden – ja den glemte jeg altså at fotografere. Men opskrifterne er fra bloggens arkiv, så har du lyst til en ret grøn adventsmiddag, så er her et forslag:

Tomatsalat – selv om tomaterne er lidt ude af sæson

Perlespeltsalat med æble, squash og peberfrugt og persille

Porretærte

Og ved siden af fulgte lidt ovnbagt laks, og der sneg sig også et enkelt hvidløgsflutes ind.

Til kaffen var der krydret brownie og bærpure.

Det blev en dejlig aften og skøn morgen – inden vi igen skulle hver til sit. Men sommerhuset levede fuldt ud op til dets værdier – om nærvær, samtale og masser af hygge og stemning.

God mandag.

Jette