Inspirationen er fundet hos Anine. Små kager med skøn dulcey ganache. Da jeg læste hendes opskrift, måtte den bare prøves 🙂

Måske husker du min fascination af dulcey, og jeg har blandt andet brugt det her. En af mine konfirmander faldt over billedet på Instagram og mente, at sådan en kage ville han gerne have 🙂

Tilbage til disse fine og små petit four. Lette at lave og skønne at spise. Så da jeg tog til Nordjylland, kom et par stykker med 🙂 Franskbrødet sneg sig med på billedet – for det kom også med på tur.

Pistacie petit four (12-14 stk)

30 gr. usaltede pistacie kerner

1 spsk. flormelis

75 gr. revet marcipan

30 gr. rørsukker

1 tsk. vaniljesukker

1 æg, fra en solid høne

25 gr. smeltet smør

40 gr. mel

1/4 tsk. bagepulver

Kom pistaciekerner og flormelis i minihakkeren og blend sukker og kerner godt sammen. Kom blandingen i en skål og tilsæt sukker, marcipan og vaniljesukker. Pisk let og tilsæt æg og pisk igen. Tilsæt smørret og pisk let. Vend mel og bagepulver i dejen og fordel dejen i små smurte petit four forme.

Bages ca. 8 minutter ved 175 grader.

Dulcey ganache

50 gr. dulcey chokolade

2 spsk. piskefløde

et mikro nip groft salt

Chokoladen finthakkes. Bring fløden i kog og tilsæt den til chokoladen sammen med saltet. Røres til chokoladen er smeltet – hvis det kniber med at få det hele smeltet, så giv det et par sekunder i mikroovnen. Når ganachen er fin og glat sættes den på køl.

Fordel lidt ganache på toppen af hver kage og pynt med friske bær. Jeg har valgt blåbær.

Lækre små kager, som nemt spises stående, men også smager dejligt til en kop kaffe 🙂

God weekend.

Jette