Jeg får ikke læst så mange blogs, når det er så varmt, for mit net når ikke ud på terrassen. Og det er vel egentlig også godt nok, at der er et frirum i haven, så det bliver nogle andre ting, der fylder sjæl og sind.

Men jeg er dog faldet over en lækker ting, som jeg ikke helt ved, hvad jeg skal kalde. Men det er en cookie lignende kage med dulceyganache på toppen. Den kombination lød så lækker, at det måtte bare afprøves. Jeg halverede størrelsen og lavede lidt mindre ganache end den oprindelige opskrift gjorde – inspirationen er herfra.

Dulcey – denne lækre chokolade med karamelsmag. Det var fint at få mulighed for lige at bruge det igen 🙂

Cookiekage med dulceyganache

35 gr. blødt smør

75 gr. mørk farin

1 æggeblomme

50 gr. mel

25 gr. havregryn

1/4 tsk. groft salt

25 gr. mørk chokolade

25 gr. peanuts

Pisk smør og farin godt sammen, tilsæt æggeblomme og pisk grundigt. Vend de øvrige ingredienser i – chokolade og nødder grofthakkes først.

Fordel dejen i en smurt tærteform (15. cm i diameter) og bag kagen ca. 15 minutter ved 200 grader. Afkøl i formen.

Dulceyganache

50 gr. dulcey

25 gr. piskefløde

5 gr. (1 tsk.) glukose

Bring fløde og glukose lige til kogepunktet, tages af varmen og den grofthakkede chokolade røres i. Rør til det hele er smeltet smukt sammen og fordel det på den kolde kage.

Nu afkøles det hele igen – mindst 4 timer, gerne natten over.

Om den smager godt? 🙂 Uomtvisteligt! Og med nye lækre jordbær som følgeskab så er der dømt hygge og godt selskab.

Og så er det vist bare om at komme ud i haven igen – under et skyggefuldt træ. For hold da op, hvor er det pludselig blevet varmt 🙂

På biblioteket fandt jeg en stak gode bøger, så på gensyn en anden dag.

Jette