En tur rundt i landet fylder en med indtryk – også smagsmæssige og synsmæssige. Ferien har indtil videre meget være familiebesøg, og det er altid berigende. Samtidig er der blevet smagt lækre ting undervejs.

I Lagkagehuset købte jeg nogle lækre rugstykker, mørke og fyldt med chokolade og rullet i hakkede nødder.

Det har jeg så prøvet at efterligne i mit eget køkken. Og det skulle være nu – for vejrudsigten siger 25 + de næste mange dage, og så er det bare ikke så interessant at stå i køkkenet 🙂 Og slet ikke, når det stadig hedder ferie – jeg nyder min sidste uge.

Jeg har før bagt nogle rugstykker, dem har jeg taget udgangspunkt i denne gang.

Rugstsykker  (ca. 8 stk)

2½ dl vand

½ tsk. groft salt

10-12 gr. gær

1 spsk. olie

1 tsk. kakao

50 gr. grahamsmel

150 gr. rugmel

40-50 gr. hvedemel

60 gr. mørk chokolade

Til drys:

100 gr. blandede nødder, frø og kerner

Gær og salt røres ud i vandet. De øvrige ingredienser tilsættes undtaget chokoladen. Dejen røres blot sammen, skal altså ikke æltes. Til sidst røres den grofthakkede chokolade i og dejen sættes til hævning et par timer.

Nødder, frø og kerner, efter eget valg, hakkes forholdsvis fint og kom dem i en dyb tallerken.

Rør dejen igennem, og med en ske dumpes en klump dej ned i de hakkede nødder og vendes rundt, før den sættes på en plade med bagepapir.

Der bruges en del nødder 🙂 men de smager også godt, når de først er bagt.

Stykkerne hæver mens ovnen varmer op til 200 grader, og de bages ca. 20 – 25 minutter. Afkøler på en rist.

Det er ret gode stykker 🙂 Ikke så mørke som dem jeg købte, men de er bløde og lækre.

Og så lige et enkelt billede fra haven, nu er pæonerne sprunget ud, hvor er de fine. Og som en var så sød at fortælle mig, så skal de blot blive stående og vil vokse mere og mere til. Lige en blomst efter mit hovede 🙂

Skøn solskinsdag til dig.

Jette