Igen i år afholdt byen gadefest med underholdning, grillarrangement og kåring af byens bedste kage. Sidste år deltog jeg med kagen her. Og måtte prøve igen i år 🙂
Dagen begyndte med vildt tordenvejr og masser af regn – men det klarede på forunderligvis op – hvor var det godt.
Så grillen blev tændt og en udmærket buffet med masser af grønt og salat blev serveret til kylling, pølser og koteletter.
De indkomne kager blev bedømt og siden solgt. Fint koncept, og dommerne var helt uvildige 🙂 Det var tre lokale personer med megen erfaring – ud i at spise kage 🙂
Mit bud på byens bedste kage så sådan ud:
Kage med frugt, creme, marcipan og nødder
Som bunde brugte jeg
lagkagebunde med marcipan og nødder afkøles og deles i tre dele
Vanilje creme og råsyltede jordbær – se her
Jeg valgte at komme ½ husblas i den varme vaniljecreme – blot for en sikkerheds skyld 🙂
125 gr. bagte stikkelsbær
Jordbærmousse
100 gr. råsyltede jordbær
1 dl. piskefløde
1 husblas
Udblød husblassen i ca. 15 minutter. Pisk fløde til flødeskum. Blend jordbærene. Smelt husblassen med det vand, der hænger ved, når det tages op af vandet. Afkøl den smeltede husblas med jordbærene. Tilsæt en skefuld flødeskum og bland det godt, inden hele blandingen kommes over i det resterende flødeskum. Sættes på køl, indtil moussen skal bruges.
Chokolade ganache
50 gr. grofthakket mørk chokolade
½ dl. piskefløde
Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen. Rør indtil chokoladen er smeltet. Sæt ganachen i køleskab indtil den skal bruges.
Marcipan kant
– lavet af marcipan købt i Panduro i en tilbudkasse 🙂 Smagte sødt, men fungerede udmærket.
Kagen samles – nederst kagebund, så blendede stikkelsbær og vaniljecreme. Dernæst bund og jordbærmousse og til sidst den sidste bund. Der kunne med fordel have været lidt mere lagkagebund, det ved jeg til en anden gang.
Ganachen røres igennem – og lunes en anelse i mikroovnen og fordeles på toppen, inden et marcipanbånd sættes uden om kagen. Jeg havde smurt siderne op med lidt mousse, så var der lidt at “lime” marcipanen på.
Og til allersidst lidt pynt – tørret jordbær og et par friske stikkelsbær.
Og hvordan gik det så 🙂 ? Den blev kåret som den fineste kage – men tabte med hensyn til smag til en lagkage af lækker chokoladebund.
Men det var sjovt at være med, og jeg lærer noget hver gang en ny kage komponeres og fremstilles.
Nu er der taget hul på en uges ferie – og så du lige vejrudsigten 🙂 Det kan kun blive en dejlig uge.
God mandag.
Jette
Skriv et svar