Bagte stikkelsbær

I haven står en gammel arrig stikkelsbærbusk med nogle ikke særlig smagfulde stikkelsbær. Jeg er ikke specielt fan af de bær, men har læst, at stikkelsbær i den grad er ved at få en renæssance, så jeg tænkte at nu måtte de altså prøves. Til et eller andet. Og grød skal det ikke være!

De viste sig så ikke at være rigtig modne – det er vist noget med jo blødere – jo sødere. Altså var mine sure. Og det er de stadig efter at være blevet bagt. Men det kan være, at når de kommer i en trifli med råcreme og hjemmebagte makroner, at det hele så falder på plads og smager godt.

Forsøget må gøres.

Men i første omgang kommer her opskriften på de bagte stikkelsbær – inspiration er fra Claus Meyers “Almanak”

Bagte stikkelsbær

250 gr. modne stikkelsbær

1/3 vaniljestang

1/4 citron, skal og saft

100 gr. sukker

Skyl og nip stikkelsbær og kom dem i et ovnfast fad. Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom både dem og den tomme stang ned til bærrene sammen med citronskal, saft og sukker. Vend det rundt og bag ved 160 grader i ca. ½ time. Jeg lod dem stå i den slukkede ovn , så de fik eftervarmen.

Opbevares i køleskabet.

Jeg synes faktisk at de ser ret fine og indbydende ud 🙂 men syrlige, det er de.

Jeg tænker om stikkelsbær måske kan bruges i noget chutney i stedet for? Måske du har en opskrift, for så forsøger jeg mig gerne med den.

I dag for et år siden var jeg i gang med at forbedrede den første omgang Salmemaraton. Nu tager vi hul på sæson 2 – det er virkelig imponerende, at det har kunnet lade sig gøre. Og jeg glæder mig til at skulle synge videre igennem salmebogens mange salmer.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Godmorgen, lille land!

Næste indlæg

Nostalgisk trifli

2 Kommentarer

  1. Karen

    Du kan jo prøve den her, Jette. Jeg så den for lidt tid siden og tænkte, at den var værd at prøve. Vi har nemlig også sådan et par arrige, selvsåede gespenster 🙂

    http://www.allotment-garden.org/recipe/2017/gooseberry-and-ginger-chutney-recipe-2/

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak for det. Jeg kigger på det, og samler mod til at gå i krig med busken igen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal