Selv om jeg har ferie i denne uge, så er hverdagen på mange måder så småt ved at vende tilbage. Og sidste uge bød på en del møder, blandt andet menighedsrådsmøder. Og jeg har stadig fået lov – efter eget ønske 🙂 – at bage til nogle af møderne. Og denne gang blev det brød.

Jeg har stadig lidt valnødder tilbage, og nogle af dem kom i dette lækre brød. Men fordi at valnødder har sin egen smag, valgte jeg også at bage nogle scones. De får et indlæg en anden dag.

Valnøddebrød

10 gr. gær

2 dl vand

½ dl. syrnet mælkeprodukt

1 tsk. groft salt

1 spsk. honning

1 spsk. olie

40 – 50 gr. valnødder, grofthakkede

100 gr. grahamsmel

Ca. 200 gr. hvedemel

Rør gæren ud i væsken. Tilsæt de øvrige ingredienser. Hvedemelet tilsættes lidt efter lidt, til dejen er fin og smidig. Sættes til hævning et par timer. Æltes igennem og formes til et fladt brød. Efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bag brødet ca. 30 minutter og afkøl det på en rist.

Jeg manglede lige et billede til mit kirkeblad i går – så endnu en gang blev det mine små fairy roser der kom med 🙂 Men de er nu også fine.

Ønsker dig en dejlig tirsdag.

Jette