Tærte med Dulceria nublo

Når jeg er på ferie og skal tage souvenir med hjem, så er det ofte spiselige ting, der kommer i kufferten 🙂 Sidst var ingen undtagelse, så nu har jeg hjembragt olivenolie, pasta og skøn parmesan direkte fra Milano 🙂

For nogle år siden hjembragte jeg fra Gran Canaria et glas med navnet Dulceria nublo. Og mit spanske er ikke eksisterende, og glassets etikette viser kun billedet af nogle mandler og tekst på spansk. Så glasset har indtil nu stået gemt i køleskabet.

Glassets oversete position har skyldtes, at jeg ikke har vidst, hvad jeg skulle bruge dette søde, men dejlige produkt til. Da jeg købte glasset på et marked, så kunne jeg slet ikke tale med damen ved boden. Hun delte kun smagsprøver ud, men desværre ikke nogen opskrift. Og det smagte sødt og godt og kan vel beskrives lidt som flydende marcipan.

Men nu har jeg forsøgt mig med disse små tærter.

Det blev samtidig også en afprøvning af min fødselsdagsgave fra min søster. Skønne metaltærteforme med løse bunde.

To små tærter.

Lidt tærtedej – se evt. opskriften her

3-4 spsk. Dulceria nublo

50 gr. blandede hakkede nødder og kerner

Mine små forme er ca. 12 cm i diatmeter.

Tærterne bages ved 160 gr. i ca. 15 – 20 minutter. Afkøler i formen, og kan evt. pyntes med lidt smeltet chokolade.

Og de smager godt nok godt 🙂

Så mon ikke jeg forsøger en gang til – der er vist et menighedsrådsmøde i næste uge.

Og her kommer lige til sidst et billede af glasset med det lækre indhold.

Hvis du kender noget til det produkt og hvordan det kan bruges, så skriv meget gerne en kommentar 🙂

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

Cheesecake med passionsfrugttop

Næste indlæg

Haven netop nu :-)

2 Kommentarer

  1. Karen

    Jeg prøvede lige at google Dulceria nublo, og jeg fandt frem til, at det er en blanding af honning og mandler, der skal bruges til netop den slags tærter der 🙂 De ser enormt lækre ud.

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak for hjælpen – og det giver god mening med honning og mandler, for det er ret sødt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal