Milano tur – retur

Vel hjemme igen er det tid til at glæde sig over en vellykket tur. Og det har været en fornøjelse at rejse med mine tre voksne børn. Glade og samarbejdsvillige og gode til at hjælpe, når situationer skulle løses.

Lufthavnen i Amsterdam

Når det er en budgetrejse, man planlægger, så må man ofte lave en mellemlanding – vi mellemlandede i Amsterdam 🙂

For første gang i de snart mange år vi har rejst, så oplevede vi denne gang, at Trines kuffert ikke var med samme fly som os! Det blev en udfordring – jeg havde aldrig tænkt den situation igennem. Men det var træls at stå der og ikke vide, hvornår kufferten dukkede op. Men den blev efterlyst og efter godt et døgn stod den så pludselig i hotellets lobby. Og gensynsglæden var stor 🙂

Men bortset fra det, så forløb alt glat. Vi brugte bus og metro til at komme rundt med, for det var usandsynlig billigt og ret let at finde ud af. En billet fra lufthavnen og til Milanos centrum kostede 1,5 € ( ca. 11 kr.) !

En “svævende” mand

Kulturelt kunne indholdet have været større, men vi nød stemningen i byen. Der blev gået, shoppet, spist pizza, pasta, risotto og is! Og det var godt – det hele 🙂

Milanos Domkirke

Domkirken i Milano er imponerende. Vi nåede ikke indenfor, men stod i kø og kom op på taget. Og havde en storslået udsigt over hele byen. Kirken har over 3000 statuer og aller øverst en forgyldt jomfru Maria. Kirken er en af en af verdens største og er ca. 108 meter høj – virkelig et imponerende syn.

Castello Sforzesco – byens vartegn

Næste kulturelle indslag var tænkt til at være et besøg i kirken, hvor Leonardo da Vinci’s kendte nadverbillede befinder sig. Det viste sig dog, at der skulle have været reserveret billet  hjemmefra, så der var ingen adgang for os. Så vi måtte nøjes med en magnet 🙂

Leonardo da Vinci: “Den sidste nadver”  

Tøjbutikkerne Zara og H&M kan kun være glade for os, vi tilbragte i hvert fald en del tid derinde 🙂 og er alle kommet hjem med nyt tøj til foråret. Dejligt.

Og forår var det i Milano. Vi havde solskin og ca. 20 grader – det var så skønt at kunne gå i sandaler og bare tæer 🙂 Og sidde udendørs at spise.

Super lækker pastaret

Og blev der spist italiensk – og hvor var det lækkert. Og egentlig ret billigt, vi fire spiste for ca. 50 € (375 kr.) pr. måltid inkl. drikkevarer. Og det var virkelig mad, der faldt i de unge menneskers smag – og min 🙂

Eneste minus – eller uventede overraskelse, hvis vi ser bort fra kufferten, så var det en “byskat”, der skulle betales ved afrejsen fra hotellet. (5 € pr. person pr. nat). Måske det har stået med småt, men i så fald havde jeg overset det!

Is i Milano

Nu tænker jeg tilbage på nogle gode og indholdsrige dage sammen med ungerne. Skønt, at de stadig har lyst til at rejse med – og også giver udtryk for, at det har været dejligt at være afsted sammen.

En lidt kølig hverdag venter – men det er også godt at være hjemme igen 🙂

Jette

Forrige indlæg

54 år – glimt fra en dejlig dag

Næste indlæg

Cheesecake med passionsfrugttop

2 Kommentarer

  1. Karen

    Godt at høre, at I havde en god tur. Italien er stærkt vanedannende 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Karen. Helt enig – vi er i gang med at tænke næste gang, så vil vi gerne … 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal