Til min fødselsdag serverede jeg denne cheesecake til dessert. Inspirationen stammer fra en artikel i Fyens Stiftstidende.

Jeg har lavet mange cheesecakes – de var meget moderne og populære, da jeg var ung 🙂 Så var det som om, at de holdt en pause, og nu er kommet tilbage igen. I nye variationer. Denne har en bagt bund, det har jeg ikke prøvet før.

Cheesecake med passionsfrugttop

Bund

100 gr. digestive

40 gr. smør

20 gr. valnødder

½ tsk. kardemomme

Kiks og nødder smuldres på foodprocessor tilsæt smeltet smør og kardemomme. Pres massen ned i en springform (ca. 18 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ca. 20 minutter ved 190 gr. Afkøler og flyttes forsigtigt over på serveringsfadet (Bunden går let i stykker – men det ses ikke, når først fyldet er på)

Fyld

1 æg fra en sød høne

50 gr. rørsukker

½ citron – revet skal og 1 spsk. saft

1 husblas

200 gr. flødeost

1 dl. creme fraiche 18 %

Læg husblas i blød i koldt vand. Del æg i blomme og hvide. Pisk hviden stiv. Pisk æggeblomme og sukker godt, tilsæt revet citronskal og flødeost. Pisk igen. Vrid husblas og smelt det i mikroovn ved det vand, der hænger ved. Køl den smeltede husblas med citronsaft og dernæst et par skefulde creme fraiche. Tilsæt det hele til flødeostblandingen sammen med det sidste creme fraiche.

Fordeles oven på kiksebunden og sættes på køl.

Top

2 passionsfrugter

½ dl. vand

35 gr. sukker

½ vaniljestang, kornene derfra

1½ blad husblas

Sæt husblas i blød i koldt vand. Skrab frugtkødet ud af passionsfrugterne og tilsæt det øvrige. Bring det hele i kog, vrid vandet fra husblas og smelt dem i den varme lage. Køl af til lunken, før lagen hældes over kagen, og den sættes tilbage på køl, indtil lagen er stivnet.

Det blev faktisk en rigtig god cheesecake 🙂

Jeg er ikke helt sikker på, om det gjorde den store forskel at bage bunden. – Så jeg tror jeg forsøger at lade være næste gang, og i stedet laver bunden direkte på det fad, kagen skal serveres på – så slipper jeg for at flytte rundt på den smuldrende bund 🙂

God onsdag – min byder på salmemaraton, det er stadig en fornøjelse at deltage i.

Jette