I dag har den levende julekalender N, som sit bogstav, og bag det må der næsten gemme sig ordet Nisse.

Jeg har et lidt ambivalent forhold til nisser – tænker det både er hedensk og uden direkte relationer til jul i kirken, og samtidig er der da også nogle nisser, som er meget søde at se på.

Men jeg er vokset op uden nisser – det samme er mine børn. Selv om de som små havde svært ved at forstå, hvorfor vi ikke havde kravlenisser over det hele.

Men tilbage til dagens bogstav N. – I dag har vi lagt op til at deltagerne selv medbringer deres yndlingsisse, og så laver vi en lille udstilling af dem.

Men eftersom jeg ikke lige har sådan en yndlingsnisse, så tænkte jeg, at en spiselig nisse kunne være brugbar. Og Mette Blomsterberg lavede nogle fine og enkle nisser forleden i tv, og dem har jeg kopieret 🙂 Så ikke så meget opfindsomhed fra min side. Mine er dog noget mindre end dem Blomsterberg lavede.

Nisserne var sjove at lave, og jeg er sikker på, at de smager godt 🙂

Marcipannissemænd ( 12 stk.)

200 gr. marcipan

100 gr. mørk chokolade

Det æltes og udrulles rektangulært og skæres til, inden det skæres ud i trekanter. Mine er 3 x 7 cm.

Males med rød frugtfarve og tørrer nogle timer.

Dyppes i tempereret chokolade og tørrer natten over.

Dekoreres med marcipanskæg og rød næse. Hvid glasur (flormelis og vand) blev brugt både som “lim” og dekoration. En prik af smeltet chokolade i øjnene, gør nisserne lidt mere livagtige.

God tirsdag – midt i december.

Jette