Det er et sjovt og anderledes brød. Det har jeg bestemt skrevet før 🙂

Men når det handler om brød, så kan jeg virkelig godt li’ at blive udfordret på smag og indhold. Til en vis grænse. Det bliver ikke mig, der kommer til at komme grannåle i mit brød. Men mindre kan vel også gøre det.

Dette brød er inspireret fra nettet og med rødder tilbage til Emmerys. Dem har jeg lånt inspiration fra tidligere.

Men jeg har ikke nogen specielle gamle kornsorter på lager, så det blev mit fuldkornsmel, der kom i brug igen 🙂

Brød med nellike og birkes

8-10 gr. gær

½ dl. surmælksprodukt

2 dl. vand

1 tsk. salt

10 gr. honning

½ tsk. nellike

50 gr. fuldkornsmel

ca. 250 gr. hvedemel

ca. 1 spsk. blå birkes

Rør gæren ud i væsken og tilsæt det øvrige, hold lidt af hvedemelet tilbage. Æltes til en fin lille dej, der hæver tildækket ca.3 timer ved stuetemperatur.

Æltes igennem igen og formes til et brød. Den må godt være en anelse klistret, for så hænger de blå birkes lettere fast. Kom birkes på en flad tallerken og rul dejen rundt. Lægges i en brødform, der er godt smurt med olie.

Efterhæver en times tid og bages ved 200 grader i ca. 30 minutter. Tages ud af formen og afkøler på en rist.

Her i december er det super lækkert – et fint brød med lidt smag af jul og flot pyntet med blå birkes.

Så er det sidste hele uge inden jul – fyldt med gode opgaver. Blandt andet: en julefrokost 🙂 en gudstjeneste med besøg af børnehavebørn og en skoleafslutning.

Men jeg håber der bliver lejlighed til lige et par bageprojekter mere …

Rigtig dejlig mandag.

Jette