Hvorfor kagerne hedder sådan – ellere rettere Harvest Festival – kan jeg ikke gennemskue 🙂

Men sådan hedder de i Emmerys bagebog “Den økologiske bager”. Det er en spændende bog, men også ret idealistisk. Og økologisk bager – sådan en er jeg slet ikke. Men jeg køber økologisk, hvis prisen lige er den rette, eller historien om produktet er tilpas interessant.

Tilbage til kagerne her – de er fyldt med krydderier, nødder og tørret frugt – lige en småkage efter mit hoved. Og bliver altså igen i følge bogen serveret til høstfester. Det kan jo være jeg skal prøve det, når der om kort tid igen skal holdes høstgudstjeneste i kirken.

Nødderne er nogle af de sidste fra min søster. De er nu alle blevet knækket og ristet i ovnen, parat til at blive spist som de er, eller komme i noget brød eller en kage.

Harvest kager (ca. 14-15 stk.)

60 gr. brun farin

50 gr. rørsukker

15 gr. honning

75 gr. smør

1 æg fra en hyggelig høne

90 gr. hvedemel

80 gr. havregryn

lidt fint salt

1/4 tsk. bagepulver

½ tsk. ingefær

½ tsk. kanel

75 gr. rosiner

60 gr. tørrede abrikoser, i mindre stykker

25 gr. hasselnødder, hakkede

Pisk farin, sukker, honning og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Bland alle de tørre ingredienser – undtaget fyldet – og rør det i dejen. Til sidst kommes fyldet i og fordeles godt.

Dejen sættes i små klatter – med en ske – på en plade med bagepapir. Forsøg at få rosinerne gemt af dej – ellers bliver de branket, når de bages. Kagerne bages ved 170 grader ca. 15 minutter.

Tages af pladen og afkøler på en rist.

De smager ret godt 🙂 Det er bløde, og der er noget at tygge på. Mine er blevet som en mellemting mellem en cookie og en lille kage – for de er ikke sprøde.

Måske jeg skal forbi Emmerys i Århus ved lejlighed og se, hvordan deres udgave smager 🙂

God onsdag.

Jette