5 ting, der helst skal laves i december :-)

December måned er egentlig ikke her, hvor der (skal) nytænkes mest. Tradition og “sådan plejer vi” og minder fra barndommen, dem holder vi fast i. Og sådan skal det vist være 🙂

Nu efter at have været blogger i over et år, så har jeg jo også passeret jul en gang tidligere 🙂 Og dermed bagt en del kager og brød, som passer til december.

Og de 5 ting jeg vil nævne i dag, er også helt traditionelle ting, småkaget og andet, som bare hører sig til – i mine juleforberedelser. Det kan så godt være – og det håber jeg lidt – at der undervejs dukker et eller andet spændende op, der også lige skal prøves.

Men her er min top 5:

Vaniljekranse

De er allerede blevet bagt – men må også indrømme, at Trine har bagt nogen, der var endnu bedre 🙂 Jeg forsøger igen til næste år.

Pebernødder

Jeg fik bagt en portion i aftes – og de smager fint og er sprøde. Men nybagte pebernødder smager vist også bare godt 🙂

Brunkager

Sidste år ved denne tid, var de blevet bagt – det er de så ikke i år 🙂 Men det kommer…

Luciabrød

De bliver bagt til den 13. december – men efter en anden opskrift end den fra sidste år. Min kirkesanger har svenske aner og kom i går med en opskrift – så den må prøves 🙂

Havregrynskugler

Ingen jul uden havregrynskugler – hvis jeg ikke når at få dem lavet, så gør Peter eller en af pigerne. Havregrynskugler hører bare til.

Som både du og jeg kan se, så er der lidt vej endnu før det, jeg helst vil have lavet her i december, er på plads. Men det skal nok komme.

Men det ville være at lyve, hvis jeg sagde, at der ikke er mange andre bolde i luften end at julebage i de her dage. Det er gode, travle og hyggelige dage.

Og i går fandt jeg denne kasse på loftet – det var ren gensynsglæde 🙂

Planer og to-do lister er gode – men det er også vigtigt bare at sidde og nyde lys og stjerneglimt.

Jette

Forrige indlæg

Chokoladesnirkler og chokoladebrud

Næste indlæg

En skøn og trofast orkidé

2 Kommentarer

  1. Karen Engell Dalsgaard

    Hmmm – brunkager – og de der kager med frisk ingefær og rosmarin i? Hvor er de? Selvom vi tror, at vi fejrer jul på samme måde, er det netop, når det kommer til det spiselige, at vi har forskellige traditioner – og heldigvis for det 🙂 Men at få tid til at lade juleglæden sive ind i cellerne – det er nu engang det vigtigste.
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Ja, det er lidt pudsigt, at selv om vi synes vi alle gøre det på samme måde, så er der alligevel variationer. Og nogle ting hører bare en anden tid til. Jeg tror ikke jeg selv har kogt klejner – selvom jeg i min barndom ikke kunne forestille mig en jul uden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal