I morgen holder menighedsrådet det sidste møde i dette kirkeår – og i dette kalenderår.

Og da rådet blev betænkt med et par flasker rødvin, som tak fordi de ville hjælpe ved afholdelsen af graverkurset i oktober, så har min opgave i denne omgang været at bage noget, der kunne passe til det. Det bliver til to brød – et spansk landbrød og et lyst brød med græskarkerner – mere om det senere på ugen.

Men der skal også være noget sødt til kaffen – synes jeg i hvert fald. Gerne med chokolade, så jeg fandt noget inspiration hos Odense marcipan. Jeg vil lave triplechokoladesnitter.

Det kræver en chokoladelagkagebund. Det er sådan de lidt kedeligere at bage, men alligevel super vigtige. Jeg har bagt chokoladebunde før, men vil gerne have en, der er lidt lettere og luftigere. Derfor kommer der et forslag mere her 🙂 I forhold til den oprindelige opskrift, så har jeg hakket chokoladen og ikke revet den. Det gav et lidt alternativt resultat – hvad udseendet angår.

Chokoladelagkagebund, version 2 

2 æg, fra livsglade høns

75 gr. sukker

35 gr. kartoffelmel

15 gr. hvedemel

1½ spsk. kakao

½ tsk. bagepulver

30 gr. hakket mørk chokolade

Pisk æg og sukker let og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver og vend det i æggesnapsen med lette tag. Vend til sidst den hakkede chokolade i.

Dejen kommes i en form (ca. 18 x 18 cm), der er beklædt med bagepapir og bages ca. 10 – 12 minutter ved 200 grader. Tjek med en tandstik om bunden er bagt. Køler af i formen.

Overfladen ser meget fin ud – men da jeg tog bagepapiret af – så det ud, som om at kagen havde fået skoldkopper 🙂

Det hakkede chokolade havde ikke nået at smelte ordenligt sammen med den øvrige dej under bagningen. Så der var nok en grund til, at der stod at chokoladen skulle rives 🙂

Men bortset fra det, så er bunden ganske udmærket, og jeg glæder mig til at lave kagerne færdige senere i dag.

Ønsker dig en dejlig onsdag – på en grå morgen.

Jette