På en meget kold og klar dag, er det godt at sidde inde og kigge ud.

Men skal nu nok ud at gå en tur alligevel – det er vel et spørgsmål om påklædning. Og om ikke andet, så skal der pludselig holdes øje med hønsenes vand. Det fryser til is! Og så er det altså ikke let at drikke af.

Men bortset fra det, så virker hønsene glade og muntre – de tumler fortsat ud af huset, når der åbnes for dem.Og begynder straks dagens jagt efter spændende ting i jorden, der skrabes og rodes i jorden – så meget det nu kan lade sig gøre med frost i jordskorpen.

Tilbage til brødet, det handler om. Mødregruppen var her jo i aftes – der blev hygget og snakket og spist. En god aften!

Jeg havde lavet en tapas anretning og serverede dertil hjemmebagte knækbrød og et spansk inspireret brød.

 

Brødet var lavet lidt anderledes, end når jeg normalt bager brød. Dette skulle kun hæve en gang. Og så bestod det af ret meget rugmel. – Jeg kan ikke lade være med at tænke – hvor meget rug dyrker man lige i Spanien? Men det er vist bare en detalje. Brødet smagte dejligt. Opskriften fandt jeg her

Spansk landbrød

15 gr gær (ca. 1/3 pakke)

3 dl. vand

1½ tsk. salt

3 spsk. olie

150 gr. rugmel

ca. 300 gr. hvedemel

Rør gæren ud i vandet og tilsæt olie, salt og rugmel. Rør godt. Tilsæt lidt af gangen hvedemelet. Æltes til en blød dej og formes til slut til et rundt fladt brød som lægges på en bageplade med bagepapir. Brødet skal kun være ca. 4-5 cm. højt.

Nu hæver det tildækket – i 4 – 5 timer. Drysses med lidt mel og bag det ved 220 grader i ca 20 – 25 minutter.

Afkøles på en bagerist.  

Og nu er det næsten weekend – prædiken blev skrevet i går, så der er lidt mere ro på i dag 🙂

God fredag.

Jette