Jeg er ret vild med napoleonshatte. Mørdej, marcipan og chokolade – så går det ikke helt galt. Nu er der blevet bagt en portion til mødregruppen – og dem, der ikke bliver spist kommer med til Nordjylland, hvor der igen snart er fødselsdag.

Opskriften er fra Karolines Køkken 5.  I princippet – men også tilpasset. Jeg brugte lidt mindre marcipan, for så var der lidt dej til overs, som blev til hindbærsnitter. I følge Peter smagte de ret godt. Der var i hvert fald ikke en krumme tilbage, da jeg kom hjem efter et langt møde 🙂

Små napoleonshatte ( ca. 25 stk)

150 gr. mel

100 gr. smør

50 gr. flormelis

1 tsk. vaniljesukker – gerne hjemmelavet

lidt koldt vand

De tørre indgredienser smuldres – her bruger jeg min foodprocessor – og tilsætter til sidst vand. Samler dejen i en skål – en lækker blød dej. Som så hviler i køleskab inden den rulles ud. Forholdsvis tyndt.

75 gr. marcipan

Deles i 25 stykker og rulles til små kugler. Dejen udstikkes i cirkler – ca. 5 cm. i diameter. En marcipankugle lægges på midten og tre sider foldes omkring kuglen. Lyder helt skørt 🙂 men se billedet.

Kagerne stilles på en plade beklædt med bagepapir og bages ca. 8 minutter ved 200 grader.

 

 

Da kagerne var kolde dyppede jeg nogle af dem i mørk, smeltet chokolade. 

 

 

 

Nu står mit spansk inspirerede brød til hævning, så jeg kan fint skrive en prædiken imens. Mere om brødet i morgen.

 

God dag – husk hue og vanter, det er godt nok koldt udenfor.

Jette