Det er blevet hverdag – og dermed også blevet lidt længere mellem kager og småkager. Og det er nu helt fint.

Før jul bagte jeg nogle marcipankiks, som jeg bare synes var rigtig gode. Både på grund af marcipanens sødme, men også på grund af alle frøene og kernerne.

Hos min søster havde jeg lige inden smagt nogle knækbrød, som mindede om – de var også fyldt med frø og kerner, men bare ikke spor søde.

De var lidt mere hverdagsagtige 🙂

Opskriften havde gemt sig dybt inde i en af outlooks mange mapper – men nu er den fundet. Og afprøvet. Har du andre frø, kerner eller nødder i skabet, kan de sikkert også fint bruges.

Knækbrød (til en plade)

½ dl. solsikkekerner

½ dl. sesamfrø

½ dl. hørfrø

½ dl. havregryn

½ dl. olie

1 dl. vand

½ tsk. groft salt

½ tsk. bagepulver

90 gr. mel

Det hele røres sammen og smøres ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Dejen er lidt underlig, men læg et stykke bagepapir ovenpå, så kan dejen rulles ud i et tyndt lag. Udskæres i firkanter.

Bages ved 180 grader ca. 20 min.

Køler af og knækkes i stykker.

 

 

Specielt kønne er de ikke – men de smager ret godt.

Et godt bidrag på en temmelig våd og grå dag.

Jette