Stjerner – flettet af papir

Jeg synes godt nok dagene går i rask tempo lige nu. Med møder, planlægning og forberedelse. For en dels vedkommende med henblik på december – og det er jo ikke så galt.

Men ind i mellem lander jeg i sofaen, og så er det tit stjernestrimlerne jeg griber fat i 🙂 Jeg holder meget af de flettede papirstjerner. Måske fordi det er noget af det julepynt, der bare altid har været i mit liv, noget der ikke har ændret sig ret meget. Så det er nostalgi og lidt en tidslomme at være i, når strimlerne lægges sirligt over hinanden og hver gang ender med at blive til en ny lille stjerne 🙂

Jeg kan slet ikke forestille mig en jul uden stjerner. Jeg tænker, at der er så meget symbolik i dem, og så mange assosiationer til julens budskab om Jesus i stalden. Og så forundres jeg alligevel, når jeg taler med både konfirmander og minikonfirmander om stjernen i toppen af juletræet. For jeg synes jo, at det er indlysende, at den peger på stjernen over stalden julenat. Men det ligger bestemt ikke lige for i alle børns tankegang.

Mette og Peter kan også flette stjerner – de har sågar holdt konkurrence om, hvem der kunne gøre det hurtigst 🙂 Og det at kunne flette en stjerne – det glemmer man ikke. Når først man har fået det ind i fingrene, så bliver det siddende.

I min barndom var strimlerne hvide! Og 1½ cm brede! På det punkt har tiden sat sit præg, og nu kan man få strimler i mange farver og med forskellig pynt. Og det synes jeg faktisk er fint.

Jeg har netop bestilt stjernestrimler til mine konfirmander – strimler med juleevangeliet skrevet på. Nu er jeg spændt på, hvor mange af dem, der så rent faktisk kan flette en stjerne.

Da billederne af stjernerne skulle tages, kom Diva nysgerrigt nærmere – og var pludselig midt i det hele 🙂

Jeg håber du også har tid til at hygge dig med stjerner – og minder om gode stunder.

Jette

Forrige indlæg

Sådan kan det også gå …

Næste indlæg

Brød med græskarkerner

4 Kommentarer

 1. Jane Birke Nielsen

  Jeg har købt en pakke stjernestrimler i Rema med forskellige farver og mønstre på og har flettet de første 5 stjerner……..de kommer op at hænge i dag. Der er noget dejligt mediativt over at flette stjerner 🙂

 2. Jette Holm Rosendal

  Ja, helt enig. Jeg havde ikke tidligere tænkt over det, men der noget særligt over at sidde og pusle med strimler og folde vinkler og buer. Jeg tror jeg skal i Rema og kigge efter strimler 🙂
  Hilsen Jette

 3. Karen Engell Dalsgaard

  Jeg elsker også at flette stjerner, og med alt det dejlige nye papir er det endnu sjovere.Sjovt nok, at de unge mennesker ikke tænker Bethlehemsstjerne…. Du må synge nogle julesalmer med dem – den med 'Vi har og den LEDE stjerne' for eksempel 😉

 4. Jette Holm Rosendal

  Jeg skal gøre mit bedste 🙂 om enig, med alle de nye varianter af papir, så er det kun blevet endnu hyggeligere.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal