Endelig blev det tid til at møde dette års konfirmander 🙂 Jo, jeg har hilst på nogen af dem før, ved introgudstjenesten. Men i dag var første undervisningsgang.

Og det er altid spændende at få sat ansigter på de unge mennesker. Nogen kender jeg lidt, andre lidt mere og nogen er første gang, jeg ser. Nogen stykker af dem har jeg faktisk også døbt, det er altid lidt sjovt at tænke på – og minder mig om, at jeg har været her i mange år.

I år har jeg rigtig mange drenge på mine hold. Det kræver vist, at jeg tænker lidt nyt og især noget aktivitet. Men drenge er også nysgerrige og det er godt.

Og stiller nogle finurlige spørgsmål. Som: “hvorfor hedder det en prædikestol, når du står op på den?” Jeg mangler stadig et godt svar 🙂

Nu venter nogle travle måneder med masser af inspiration. For det kan konfirmander også – give gode input til en prædiken. Jeg har ikke tal på de gange, hvor jeg har henvist eller fortalt om noget, som konfirmanderne har gjort eller sagt. De tænker bare anderledes og lidt skævt i forhold til vanlig tankegang, og det er sundt nok at blive udfordret der.

Herude er det i øvrigt fortsat langt de fleste, der bliver konfirmeret. Det er dejligt.

Nu er der blevet ro igen, og jeg har fået æltet dej til et brød, der skal serveres med lidt tapas på menighedsrådsmødet i aften. Der kommer også noget om en kage – men først i morgen.

Jette