Mont Blanc kage – min udgave :-)

Da Trine fejrede fødselsdag i foråret, serverede hun en købt Mont Blanc kage.

Og siden da, har jeg tænkt over, hvad den bestod af. Naturligvis godt hjulpet af Internettet. Og det blev ret hurtigt opklaret, at det var noget med kastanjecreme. Sådan en har jeg bare aldrig set eller lavet selv – eller havde nogen opskrift på.

Jeg fandt en dåse kastanjepuré i Nordjylland – og nu var tiden inde til, at der skulle åbnes for den. Menighedsrådet måtte endnu en gang være testpersoner 🙂

Mont Blanc kage

Chokoladebunde se opskrift her

Bages i lille springform (18 cm i diameter)

Kastanjecreme

200 gr. kastanjepure (½ dåse)

50 gr. smeltet mørk chokolade

35 gr. flormelis

1½ dl. piskefløde

Pisk fløden til flødeskum. Pisk puréen igennem og tilsæt den smeltede chokolade og flormelisen, pisk godt igennem. Vend flødeskummet i og rør til det hele er godt blandet.

100 gr. solbær syltetøj

Del lagkagebunden i to og læg den tilbage i springformen eller sæt bageplast omkring, for at holde cremen på plads. Kom solbærsyltetøj på bunden, fordel kastanjecremen ovenpå og læg til sidst den anden lagkagebund på og pres let sammen. Stilles på køl – gerne til næste dag.

Flydende chokoladeganache

100 gr. chokolade, mellemfint hakket

1 dl. piskefløde

Fløden varmes op til 80 grader (jeg har ikke noget termometer, så det blev lidt på fornemmelsen). Hæld halvdelen af fløden over den hakkede chokolade. Rør rundt mens chokoladen smelter, og tilsæt resten af fløden lidt efter lidt. Når al chokoladen er smeltet er ganachen klar til at blive brugt.

Sæt kagen på en rist og placer en tallerken under. Hæld hurtigt chokoladen over og fordel den også på siden af kagen. Jeg samlede det tiloversblevne chokolade op, lunede det og hældte det over kagen, så den fik to lag chokolade.

Pynt med lidt hakket hvid chokolade.

I aftes var der menighedsrådsmøde, og her blev kagen serveret – og fik følgeskab af et godt glas portvin 🙂

Den smagte udmærket – men jeg må indrømme, at jeg bliver ikke den helt store fan af kastanjecreme. Heldigvis har vi jo forskellig smag, så der var andre, som syntes at det var en fin kombination.

Nu var det jo et forsøg på at efterligne Trines fødselsdagskage – men jeg kan ikke huske fyldets smag i hendes kage. Så det her bliver bare mit forsøg!

God onsdag – med smukt stille vejr.

Jette

Forrige indlæg

Konfirmand 2014 – 2015

Næste indlæg

Tidsforbrug

2 Kommentarer

  1. Lene

    kagen ser fristende ud, og menighedsrådet er da heldig, når de sådan bliver smagsdommere 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak Lene. Og de klager da heller ikke – endnu i hvert fald 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal