Tidsforbrug

Det er med jævne mellemrum oppe og vende, hvordan vi bruger vores tid, og hvor meget tid, vi bruger på specifikke opgaver eller interesser.

Hvor meget tid vi bruger på motion og træning.

Hvor mange timer vi ser tv.

Hvor meget tid vi bruger på at lave mad.

Hvor lang vores transporttid er til og fra arbejde osv. Og det er alt sammen meget interessant.

Forleden læste jeg en artikel, som havde med vores tidsforbrug på de sociale medier at gøre. Om hvor meget tid vi brugte online.

Pointen var, at en del af ideudviklerne hos nogle af de helt store IT virksomheder gav deres børn computertid. Og det i meget små mængder. Nogle få timer i ugens løb og næsten ingen i weekenden. Heller ikke smarte telefoner, der jo nærmest er en lille computer.  For disse fagfolk var i den grad optaget af, hvor meget dette at være online hele tiden kunne være ødelæggende for børns (og voksnes) udvikling og adfærd.

Som det blandt andet blev anført, så gik der 300 år fra bogtrykkerkunsten blev udviklet til at alle kunne læse og havde deres egne bøger. I vores tid, så er det 20 år siden pc’er og mobiltelefoner kom frem, og i dag har alle indtil flere slags. Muligheden for at være på 24 – 7 er en mulighed for næsten alle.

Og som en advarsel om dette, satte disse personer hælene i og fremhævede, at der skulle være tid til at bevare og udvikle et indre liv. Der skulle være tid til at dagdrømme.

Og når jeg falder over sådan en artikel – så er det jo nok, fordi jeg kan genkende noget af det, som anføres. Og her tænker jeg ikke kun på mine børn – dem er det altid let nok at hentyde til og pege på. Men jeg tror også, at mit eget tidsforbrug af sociale medier godt kan trænge til et eftersyn. Eller i hvert fald et vågent øje 🙂

Og huske på, at det er godt ind i mellem at bruge tid, uden at der er tændt en skærm foran en.

Men når alt dette er sagt eller skrevet – så er jeg alligevel enormt glad for alle de muligheder netop samme elektronik giver en.

Og som du nok kan se, så er min elektroniske maskinpark heller ikke vildt imponerende – min telefon kan kun ringe og sende sms – men jeg synes ikke, at jeg har brug for mere.

Og heldigvis er nogen dage også bare fyldt med opgaver, møder og samtaler som helt af sig selv begrænser brugen af Ipad og computer 🙂

God torsdag – forhåbentlig med lidt tid til dagdrømme.

Jette

Forrige indlæg

Mont Blanc kage – min udgave :-)

Næste indlæg

Mazarinbund – til at bygge på

2 Kommentarer

  1. Karen

    Hmmmm – det kan jeg godt nikke genkendende til. Efter jeg har fået min tablet, er der gået lidt 'holdt så meget af den, sov med den om natten' i det 🙂 Ikke mindst, fordi man kan downloade så mange gode, gratis bøger fra Amazon. Og så har man altid en god bog ved hånden, mens man kan checke sine stats og facebook og og og… Trænger vist snart til en kold tyrker 🙂

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Karen. Lige præcis. Og det ville jeg ikke skrive, men jeg er også meget glad for min IPad, så kan man jo lige ….. 🙂
    Rigtig god dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal