Den forgangne weekend begyndte med en fyraftensgudstjeneste sent fredag eftermiddag. Det er faktisk en ret fin måde at begynde en weekend på, hvis du spørger mig. Vi har sådan en kort gudstjeneste nogle gange om året. Og der er altid kaffe bagefter – eller noget andet. Så er der lejlighed til at hilse på hinanden og ønske god weekend.
I fredags blev der serveret kaffe og blandt andet Harvest kager og romkugler.
Romkugler har jeg skrevet om tidligere, men kommer her igen med lidt flere tips 🙂
Det er ikke den store bagekunst, men en glimrende måde at få brugt kagerester på. Ikke fra kager, der har været serveret! Men kagerester fra kanter, der bliver skåret af bunde, lidt marengs, der ikke er blevet spist, eller andet overskud. Jeg samler resterne sammen og fryser dem ned i en bøtte i fryseren. Ideen med at samle resterne læste jeg om hos Kagekonen, og det er ret smart, så er der altid noget at lave for eksempel romkugler af.
Romkugler ( ca. 20 stk., små)
200 gr. kagerester
50 gr. mørkt syltetøj (solbær, brombær o. lign.)
50 gr. hakkede nødder (hasselnødder, mandler, pistacie, valnødder osv.)
2 spsk. rom
10 – 15 gr. kakao (afhænger af, hvilke kagerester du bruger)
evt. 15 – 20 gr. hakket chokolade
Brug foodprocessoren. Kom kageresterne i og smuldr dem først – så tilsættes det øvrige og det køres sammen til en fugtig masse, ikke vildt klistret 🙂
Formes til små kugler og rulles evt. i kokosmel. Sættes på køl inden de serveres.
Og smager ret så dejligt.
Og jeg måtte gerne medbringe en lignende portion en anden gang – og det er jo altid en dejlig opfordring at få.
God mandag.
Jette
Septemberliv
Det er da det jeg skal bruge resterne til. Det havde jeg slet ikke tænkt på! :0)
Romkugler er altid godt ;0)
Jette Holm Rosendal
Hej Kari. Helt enig – det er lidt som om der kommer nyt liv til lidt kedelige rester i en romkugle.
Venlig hilsen Jette