Jeg fortsætter lidt med blommerne 🙂

Og først tak for alle kommentarerne og “synes godt om” til min blommetærte. Det glæder mig rigtig meget, at I tænker, at det var brugbar inspiration.

Vinderen af den store bagedyst nr. 1 – Nana Frolov – var i en artikel i Alt for Damerne fortaler for, at vi burde sylte noget mere. For så var der altid noget frugt til at pifte en kage eller en dessert op med, når det blev koldt og mørkt og langt til sommer.

Og det tror jeg, hun har ret i – altså, at vi godt kunne gemme lidt mere af havens frugt og bær på glas eller i fryseren.

Men jeg er ikke den store bærplukker. Men fik som jeg tidligere nævnt dog plukket lidt blommer. Og har også fået lavet noget rigtig lækkert blommemarmelade. Det smager så godt, at jeg har været i gang igen med anden portion.:-) Men nu er mine portioner også små – men alligevel …

Blommemarmelade med solbær

500 gr blommer (400 gr. udstenede og flåede)

100 gr. solbær, frosne

200 gr. sukker

½ tom vaniljestang

15 gr. smuttede hakkede mandler

Udsten blommer og pil skindet af. Kom blommer, solbær, vaniljestang og sukker i en gryde og lade det stå og trække lidt. Bring gryden i kog og lad det koge uden låg ca. 15 minutter. Sluk for gryden. Jeg valgte at køre mit en tur på foodprocessoren, for at blommerne kunne blive mere findelt. Fisk evt. vaniljestangen op først. Kom det hele tilbage i gryden igen og rør de hakkede mandler i. Kom marmeladen i glas der er skyllet med lidt spiritus eller Atamon.

Der er ikke så meget sukker i, så holdbarheden er ikke så lang. Opbevares i køleskab.

Marmeladen har en dejlig konsistens og skøn smag.

Planen er indtil videre at et par af glassene kommer med til høstgudstjeneste. Vi har tradition for, at medbringe lidt af havens høst –  frugt og blomster – og så efter gudstjenesten holde auktion over det, der er medbragt. Overskuddet går så til Folkekirkens Nødhjælp. Det er en fin og konkret måde at kunne være med til at give en hånd med til mennesker i vanskelige kår.

God onsdag.

Jette