Udtrykket “Mor-Boller” har eksisteret i vores familie en del ĂĄr. Og det er boller, jeg i den grad har helt for mig selv 🙂

Og udtrykket dækker over boller med alle mulige lækre ting i: nødder, chokolade, kerner og frø,  tørret frugt + forskellige melsorter. Og bollerne er ogsĂĄ kendetegnet ved, at de aldrig er ens fra gang til gang.

Derfor kommer der heller ikke en rigtig opskrift i dag – mere en sĂĄdan cirka opskrift, mest af alt til inspiration.

I bollerne, jeg bagte i gĂĄr, kom der blandt andet en af mine syltede citronskaller. De gav en fin variation.

Boller med gods i 🙂 (6 stk)

2½ dl. væske

15 gr. gær

1 tsk. salt

1 tsk. sukker

1 spsk. olie

1 æg fra en selvstændig høne

Dette røres sammen, til gæren er opløst. Så tilsættes hvad køkkenskabet eller skuffen nu rummer af lækre ting.

I smĂĄ bunker i skĂĄlen kommes:

Fuldkornsmel, grahamsmel, havregryn.

Tørret frugt (rosiner, dadler, figner)

Hørfrø, solsikkefrø, nødder o.lign.

Det røres godt rundt, og så tilsættes hvedemel, til du får en fin dej, der æltes til den slipper fingrene.

Sættes til hævning et par timer eller tre. Æltes igennem, formes til boller og efterhæver mens ovnen varmer op til 200 grader. Bager ca. 15 – 20 minutter, og afkøler pĂĄ en rist.

Og nu har du solide boller, der smager af noget, giver noget at tygge pĂĄ og som mætter i lang tid.

Jeg tygger videre på det grove brød, mens kirkebladet tager form og møder forberedes. August er virkelig en måned, hvor alt begynder igen, og det kræver noget forberedelse.

Men sĂĄ er det jo dejligt, nĂĄr noget af det ogsĂĄ lykkes. Salmemaraton, som blev skudt i gang for et par uger siden, er kommet sĂĄ fint fra start – og det er virkelig noget, jeg glæder mig over.

God tirsdag – hvor sensommerens lidt kølige luft mærkes.

Jette