Blommer – og blommetærte

Da vi kom til præstegården, var noget af det første vi plantede tre frugttræer – to æbletræer og et blommetræ. Og det tog mange, mange år før blommetræet overhovedet begyndte at tænke på at give bare en enkelt blomme. Men det skete dog et år. Og siden er der blevet flere og flere blommer, nogle år flere end andre.

Jeg er bare ikke så vild med blommer. Hvorfor ved jeg egentlig ikke – har måske fået serveret lige lovlig meget blommegrød i min barndom 🙂

Men i år skulle det så være, at jeg fik brugt bare lidt af blommerne. Nogle år har jeg nemlig også først for sent opdaget, at de var modne. Jeg gik og ventede på at de skulle blive blå eller lilla – men det er åbenbart lyse blommer 🙂


Jeg lavede en portion lækker blommemarmelade, mere om det en anden dag. Og så fandt jeg en opskrift på en dejlig tærte, som måtte prøves. Det pudsige, når man læser rundt om på blogs er, at det er nogen af de samme opskrifter, der går igen. Denne er vist oprindelig fra et gammelt Femina, men gengives nu på mindst tre blogs 🙂 i lidt forskellig variation.

Blommetærte

Dej:

60 gr. rørsukker

1/3 vaniljestang, korn heraf

75 gr. smør

85 gr. mel

25 gr. havregryn

Fyld:

50 gr. revet marcipan

1 æg fra en fornuftig høne

80 gr. creme fraiche

25 gr. rørsukker

Blommer:

4-5 blommer

10 gr. smør

1 spsk rørsukker

½ tsk. kanel

Serveres gerne med flødeskum, creme fraiche eller lign.

Skrab vaniljekorn ud og bland dem med sukkeret. Kom sukker og de øvrige ingredienser til dejen i en skål og ælt det let sammen. Dejen trykkes ud i en lille tærteform (18 cm) (jeg brugte min lille springorm)

Til fyldet kommes alle ingredienser i en skål og piskes sammen med håndmikser. Massen hældes ud i den ubagte bund.

Blommerne halveres og stenen fjernes. Smelt smør, sukker og kanel på panden og læg blommerne på med snitfladen nedad og steg dem ca. 3 – 5 minutter ved mellem varme. Fordel dem på tærtebunden og hæld det sidste af lagen fra panden over.

Bages ved 175 grader i ca. 35 minutter.

Tærten har ikke det pæneste udseende, men smagen er fin. Men det er en anderledes tærte, da fyldet er mere tungt i det. Kan sammenlignes lidt (meget lidt) i konsistens med omelet.

Den smager dejligt lun, men går også glimrende, når den er kold, for så har fyldet sat sig lidt mere.

På en efterårsagtig mandag morgen.

Jette

Forrige indlæg

At gå baglæns fremad …

Næste indlæg

“Mor-boller” – eller boller med gods i

2 Kommentarer

  1. Anonym

    Den ser rigtig lækker ud. Man kan næsten smage den på billedet. Jeg er helt sikker på, at den er allerbedst dag 2 – det er næsten alle kager 🙂 Det er virkelig sidst i september-agtigt. Vi har været en måned forud hele foråret og sommeren, så nu må det godt stoppe. Dejlige sensommerdage – ja tak 🙂
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Helt rigtig konkluderet – tærten var mere kageagtig på dag to. Og forsvandt hurtigt i selskab med min søster og svoger og noget flødeskum 🙂
    Med ønsket om lidt flere stille sensommerdage – mange hilsner Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal