Med denne opskrift er jeg igen på kanten af Bagning med Budget 🙂 Men de syltede citronskaller kan bruges i bagværk og lækre kager, så derfor kommer opskriften med.

Og jeg mindes, at min mor i min barndom selv syltede appelsinskaller – til at komme i julekagen. Men den opskrift har jeg ikke. Så derfor var denne lidt interessant.

Opskriften er fra den spændende bog, jeg for nylig læste Bag brødet, om bagningens 6000 år gamle historie. Og heldigvis også med nogle opskrifter i.

Økologiske citroner har jeg skrevet om før. Og når det, som her er skallen, der skal bruges, så skal de være usprøjtede. Jeg havde 2 citroner – dem brugte jeg til eksperimentet 🙂

Syltet citronskal

2 citroner

lige så mange gram lys rørsukker, som citronskallerne vejer

½ dl. vand

Skræl citronerne – kun skallen skal bruges. Skæres i kvarte. Kommes i en gryde med koldt vand og koger under låg i 20 minutter.

Hæld vandet fra og lad dem køle af. Kommes i en ny skål, dækkes med koldt vand og sættes i køleskab. Skift vandet hver dag i en uge.

Vej skallerne og kom samme mænge sukker + vand i en gryde og kog op til en sukkerlage. Kom nu skallerne i et rent syltetøjsglas, hæld den varme lage over og luk glasset. Hvis der er for lidt lage, kan der koges lidt mere og hældes over.

Stil glasset i køleskab. Hver 3. dag hældes lagen fra og der tilsættes yderligere 1 spsk. rørsukker og lagen koges op. Hæld den så igen over skallerne og sæt glasset på køl igen i 3 dage. Gentag processen to gange mere – men den sidste gang skal skallerne koges med.

Rengør syltetøjsglasset og skyl det med en skefuld spiritus og kom skaller og lage tilbage i glasset – og gem på køl.

Nu er de klar til at blive brugt 🙂

Det lyder måske lidt omstændeligt, men det er det ikke. Så nu står der et glas med fine citronskaller i mit køleskab. Nu må fantasien i sving, så jeg kan finde ud af at få dem anvendt. Første forsøg var disse boller.

God weekend.

Her i huset kommer en lastbil med unge studenter forbi på søndag – det skal nok blive festligt:-)

Jette