Bag brødet. Hvilken finurlig titel at give en bog!

For det er netop titlen på en bog, jeg har lånt på biblioteket (skrevet af Bi Skaarup). Og jeg synes den slags ordspil er fine og sjove, og er med til at give liv til en bog.

Og bogen går da også bag om brødet, går tilbage i tiden (6000 år), og gennemgår udvikling, bageteknikker og kornsorter.

Og bager brød! Eller giver i hvert fald opskrifter på brød, man selv kan bage.

Det var interessant læsning. Og egentligt tankevækkende, at det med at bage i eget køkken slet ikke er så gammel en beskæftigelse. Det er kun de sidste par hundrede år, der for alvor har været gang i det, at bage selv. Og ikke mindst dette at  nedskrive opskrifter og dermed mål på, hvad der skal bruges, er også forholdsvis nyt. Altså inden for de sidste  150 år.

Og som bosiddende på Fyn, var det pudsigt at læse at brunsvigeren ikke er spor dansk eller fynsk for den sags skyld. Den stammer fra Tyskland. Men det er så fynboerne, der i særlig grad har taget den kage til sig. Og stadig spiser den med velbehag. Jeg har endnu ikke fundet min helt gode opskrift på brunsviger. Men det skal jeg vist i gang med.

Jeg endte så ikke med at bage et brød ud fra en af bogens opskrifter – men faldt derimod over en anden opskrift. Det drejer sig om at sylte citronskaller – det kommer der mere om senere, for det er en lidt langsommelig proces. Så jeg venter endnu spændt på resultatet 🙂

Brødet på billedet, er en gammel kending – kernebrød og denne gang med tørrede abrikoser i. Og til dels æltet på min røremaskine – jeg er ved at blive ret stor fan af den 🙂

Men det vigtige her er dog at lægge mærke til, hvad brødet er præsenteret på 🙂

Det er et stort spejl (60 x 40 cm) – købt i en genbrugsbutik forleden – for 10 kr! Jeg synes virkelig, jeg havde gjort en god handel og smilede hele vejen hjem.

Spejlet skal bruges som serveringsfad til en ret stor othellolagkage. Men mere om det i næste uge 🙂

Nu venter endnu en fin sommerdag.

Jette