Jeg skrev for noget tid siden om en bog, jeg havde læst: bag brødet. Og i den bog var der opskriften på nogle syltede citronskaller. Dem har jeg så nu fået lavet og skriver mere om det i morgen.

Men jeg er ikke helt sikker på, hvad jeg skal bruge skallerne til 🙂 og kan heller ikke huske, at der stod noget om det i bogen.

Smagen i syltede citronskaller minder lidt om sukat og noget i den retning.

Og nu blev de afprøvet i nogle boller, som også blev fyldt med andet tørret frugt. Bollerne smager ganske udmærket – men jeg har dem i fred. Peter konstaterede hurtigt, at selv om de var fine og duftede dejligt, så var de ikke lige noget for ham. Alt for mange rosiner og dadler 🙂

Det er en blød dej, så bollerne har lidt et kagepræg. – De er i hvert fald bedst at spise, som de er eller skåret over og smurt med smør.

Boller med syltet citronskal og tørret frugt ( 12 små stk.)

50 gr. smeltet smør/margarine

2 dl. mælk (eller halvt vand og fløde)

1/4 pk. gær

1 æg, fra en skøn høne

3 spsk. sukker

½ tsk. salt

50 gr. grahamsmel

ca. 250 gr. hvedemel

15-20 gr. syltet citronskal, i tern

75 gr. blandet tørret frugt

Rør gæren ud i mælken og tilsæt æg, smør, sukker, sal og grahamsmel. Tilsæt al frugten og kom så hvedemelet i. Det bliver en blød dej, og du skal ikke have fingrene i den. Saml dejen med skeen og sæt den så til hævning et par timer.

Med en ske sættes dejen nu i klumper på en bageplade beklædt med bagepapir og efterhæver et kvarters tid, mens ovnen varmer op.

Bollerne bages ved 200 grader ca. 18 minutter.

Afkøler på en bagerist.

Det kan godt være, at Peter ikke er begejstret for bollerne – men det er hønsene 🙂

Solen skinner stadig over Fyn, så det var oplagt at gå udenfor og fotografere. Jeg var bare ikke hurtig nok – så hønsene tog den ene halvdel af bollen – den med smør på 🙂

Rigtig god torsdag.

Jette