Det er altid dejligt at møde og opleve lokalt engagement. Altså når mennesker går sammen og får noget til at fungere på frivillig basis.

Sådan ses det i Nørre Aaby biograf. Den var ikke rentabel som kommerciel biograf, men da den lukkede gik lokale sammen og fik den startet op på ny. Og den fungerer i dag og viser de nyeste film i de gamle lokaler.

Bygningen har hele tiden været brugt som biograf, så den emmer af historie. Den blev bygget i 1948, med Palladium i København som forbillede. Og meget af indretningen er stadig den samme.

I dag dannede den så rammen om en kagekonkurrence, med to kategorier. En for børn op til 13 år, og en for voksne.

Jeg havde tilmeldt mig – både fordi jeg synes, det kunne være sjovt at få en kage bedømt. Men også lidt for at bakke initiativet op. Og i den voksne kategori viste der sig da også kun at være 5 tilmeldte, og den ene deltager blev udelukket, fordi hun havde lavet fine fyldte chokolader. Men altså ikke en kage.

Dommerne var en lokal bagermester og viceborgmesteren. Og de smagte, drøftede og noterede og kom med fine kommentarer til kagerne.

Så alt i alt en festlig eftermiddag.

Og hvordan gik det så min kage, Malteserskagen? Godt! Den gik faktisk hen og vandt 🙂

Og præmien var et gavekort Nørre Aaby Bio – så nu er der ingen undskyldning for ikke at komme i biografen. Noget jeg ellers ikke er så god til. Men om en måned kommer “Stille hjerter” og den skal jeg ind og se. Og så kan jeg jo glæde mig over mit gavekort.

På en dejlig efterårslørdag.

Jette