Dette er årets sidste brombær indlæg 🙂

Jeg har det selv sådan, at nu har det godt nok handlet meget om brombær! – Men på den anden side, så er det lige nu – omend de synger på sidste vers – så er det nu, de er her.

Forleden kunne jeg i Føtex købe 250 gr. danske jordbær for 5 kr. Det kunne jeg ikke bare gå forbi. Men det er også bare lidt som om, at jordbærsæsonen er forbi, så første tanke var ikke jordbærtærte eller pavlova med friske bær.

Men så var der en mulighed at komme dem sammen med noget andet. De kunne været blevet til jordbæris – men nej, det blev til brombær-jordbær syltetøj med lime. Inspireret af dette med at gemme sommeren på glas 🙂, og kunne tage frem og nyde på en gråvejrsdag.

Brombær-jordbær syltetøj med lime

200 gr. brombær

200 gr. jordbær, i halve eller kvarte

200 gr. sukker

½ tom vaniljestang

1 lime, revet skal og saften deraf

Kom det hele i en gryde og lad det stå og trække nogen timer. Bring gryden i kog og lad det koge et kvarters tid uden låg ved moderat varme. Og køkkenet dufter så frisk og dejlig imens.

Findel syltetøjet i foodprocessoren – eller brug en blender. Og kom det til sidst i et rent glas – der er skyllet med spiritus eller Atamon.

Når det blendes, bliver konsistensen ret fin og der er ingen store bær tilbage 🙂

Syltetøjet smager rigtig godt – det har en tydelig smag af lime.

I aftes kom Peter ned og kundgjorde, at nu ville han købe is og bage pandekager til aftenkaffe!

Det var ret så hyggeligt, og smagte super godt. Jeg kom lidt af mit nye syltetøj i pandekagen sammen med vaniljeis – og det fungerede fint.

Og det er en rar tanke, at det er bær fra eget hegn og æg fra glade høns, der var med til at give liv og farve på bordet 🙂

Rigtig dejlig weekend ønskes du.

Jette