I næste uge åbner Kirkens Korshærs genbrugsbutik i Billund igen – efter at have været lukket i godt to måneder. Det bliver så fint at åbne igen – og begynde at gøre det, vi nok alle er bedst til – at lave det almindelige daglige arbejde i butikken. Alt dette med at flytte, sætte op på ny og andre måder, være kreativ og tænke i andre baner – det er bare anstrengende 🙂

Men den 2. marts kl. 14 bliver snoren til butikken klippet over og dørene åbnet. Det er Kirkens Korshærs chef Jeanette Bauer der står for den del af festlighederne. Det med at lave kaffe og bage kage er uddelegeret til os andre. Og det er meget godt 🙂

Nu har jeg så tænkt lidt over, hvad jeg kunne bage. Opgaven lød på en bradepandekage – men lige netop den slags kager, er jeg ikke så god til. Så efter lidt kiggen på nettet, så fandt jeg hos Spis Bedre en spændende opskrift på citronsnitter. I mit køkken kom de til at se sådan her ud 🙂

Citrontærte (8 pers.)

Mørdej:

150 gr mel (de 25 gr. gerne grahamsmel)

75 gr. smør/margarine

50 gr. sukker

25 gr. mandler

1-2 spsk. koldt vand

Kom mandlerne i minihakkeren og hak dem fint, så tilsættes de øvrige ingredienser – undtaget vandet. Det hele findeles, kommes i en skål og æltes hurtigt sammen med lidt koldt vand. Dejen sættes på køl en times tid.

Citron mazarin:

1 æg

80 gr. marcipan

20 gr. solsikkekerner

80 gr. sukker

75 gr. smør/margarine

40 gr. mel

½ citron, saft og skal

Solsikkekernerne hakkes fint i en minihakker. Smør og sukker piskes sammen, marcipan – revet eller i små stykker – tilsættes og piskes med. Så kommer ægget i, og der piskes igen. Vend så til sidst mel, solsikkekerner og saft og revet citronskal i dejen.

Rul mørdejen ud og beklæd en form – den kan være både firkantet eller rundt 🙂 min var rund, diameter 18 cm. Forbag bunden ved 175 grader i 8 minutter. Tag bunden ud og lad den køle nogle minutter, inden mazarinmassen fordeles i formen. Kagen sættes igen i ovnen og bager ca. 25 minutter, til den er fast og fint gylden.

Pyntes med citronglasur – jeg brugte 50 gr. flormelis og lidt citronsaft. Og dryssede med lidt fintskåret citronskal.

Og så har du altså en ret lækker kage. Jeg tænker, at når jeg skal bage til butikkens åbning, så vil jeg lave den i en firkantet form – så er det lettere at skære nogle fine firkantede stykker til servering 🙂

God weekend.

Jette