Advent venter lige om hjørnet – og december banker på inden længe. En tur i Brugsen eller Netto fortæller tydeligt, at det er tid til at købe ind til julebag og andet i den boldgade 🙂

I dag har jeg fået lavet den allerførste forberedelse: Bagt den engelske julekage. Jeg har lavet den i halv størrelse.

I går blev fyldet blandet, stillet køligt og var klar her til morgen. Det duftede skønt af spiritus og tørret frugt. Og ser da bare lækkert ud 🙂

Her til morgen har huset duftet af julekrydderier. Julekagen er blevet bagt. Den er lang tid i ovnen (ca. 1½ time), så der er god tid til at nyde duften af kanel og nelliker og de andre krydderier.

Nu står kagen og køler af – inden den skal dryppes med spiritus og siden på køl, bagerst i køleskabet. Her står den så og samler endnu mere smag – inden den en dag tages ud og måske pyntes. Eller måske bare bliver spist som den er.

På de her blæsende dage er det i hvert fald let at forestille sig hyggen ved at side inde og nyde et tungt og velsmagende stykke engelsk julekage.

Jeg glæder mig 🙂

God weekend.

Jette