Da vi tog hul på 2014, skrev jeg lidt om nogle lækre saltede mandler, jeg havde lavet til nytårsaften. Og tænkte, at dem ville jeg vende tilbage til – det bliver så først nu 🙂

Men i den kommende uge oprinder både fødselsdag og ferie – og det skal fejres lidt.

Og det kunne passende indledes med at nyde nogle dejlige mandler. Så selv om den her opskrift falder lidt uden for bagning i traditionel forstand, så har mandlerne dog været en tur i ovnen.

Jeg synes helt almindelige mandler er en anelse kedelige – men så snart de er i selskab med krydderier eller chokolade, så er det en helt anden sag 🙂

Krydrede mandler

100 gr. mandler

1 dl. vand

1½ – 2 spsk. groft salt

2 tsk. paprika

½ spsk. olivenolie

Bring vand, salt og paprika i kog og lad det koge til saltet er opløst. Tages af varmen og hældes over mandlerne, som nu står og trækker i ca. 20 minutter.

Afdryppes godt i en sigte. På en bageplade med bagepapir kommes nu mandler og olivenolie og det blandes godt og fordeles rundt på pladen.

Bages/tørrer i ovnen ved 150 grader i ca. 20 minutter.

 

 

Mandlerne er blevet prøvesmagt – og de er godkendt 🙂 Nu er spørgsmålet vist hvor længe de får lov at blive i skålen.

 

Ønsker dig en hyggelig søndag.

 

Jette