Denne kage bagte jeg første gang, da jeg fyldte 50! Jeg havde dengang besluttet, at jeg ville fejre dagen med en reception med champagne, kaffe og kager – og så faktisk også en koncert. Menighedsrådet betalte en skøn orgelkoncert med 6 forskellige organister – det var lidt vildt, men super godt.
Det var et sidespring – det var kagen jeg kom fra. Den er igen, fristes jeg til at skrive, efter Mette Blomsterbergs opskrift – men i halv størrelse. Da jeg lavede kagen første gang, havde jeg ikke nogen blåbær, så da brugte jeg solbær i stedet for, og det fungerede også ganske godt.
Men nu har jeg fået lavet blåbærsylt, så det blev brugt denne gang.
Og kagen blev serveret til menighedsrådsmødet i aftes. Hvortil jeg også havde bagt nogle grovflutes med sesam- og hørfrø og nogle lækre boller med Egeskov Mølle-mel. Mere om dem en anden dag.
Chokoladekage med blåbær
90 gr. smør
½ dl. vand
1/3 vaniljestang, kornene herfra
150 gr. sukker
100 gr. mel
2 æg fra fornøjede høns
25 gr. kakao
½ tsk. bagepulver
Smelt smør og vand og lad det køle lidt af. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med lidt af sukkeret. I en skål komme æg, sukker og vaniljesukker og det piskes godt og længe, til det er let og luftigt. Sigt mel, kakao og bagepulver i æggesnapsen og vend forsigtigt rundt, til det er godt blandet. Tilsæt til sidst det smeltede smør. Kom dejen i en lille bradepande (18 x 18 cm) og bag kagen ca. 25 minutter ved 175 grader. Afkøler i formen.
Hvid chokoladecreme med blåbær
1 blad husblas
2½ dl. piskefløde
75 gr. hakket hvid chokolade
+ blåbærsylt af 100 gr. blåbær
Læg husblassen i blød i koldt vand et kvarters tid. Var fløden op til godt varm, men må ikke koge. Kom den hakkede chokolade i en skål og tilsæt ca. halvdelen af fløden og pisk grundigt. Tilsæt den resterende fløde og pisk til al chokoladen er smeltet. Vrid husblassen og kom den i den varme blanding og rør godt. Kom det hele igennem en sigte – for at fange det sidste af chokoladen, der ikke er smeltet. Dæk skålen med film og sæt chokoladefløden i køleskabet, gerne til næste dag.
Pisk den kolde fløde til en lækker creme og kom den kolde blåbærsylt i. Rør det grundigt rundt.
Kom cremen i en sprøjtepose og klip spidsen af og sæt store bomber på chokoladekagen – eller smør cremen ud. Jeg havde lidt creme i overskud.
Sigt til allersidst lidt kakao på toppen af kagen, og stil den køligt, indtil den skal serveres.
Og det er en lækker kage – der blev spist en god del af den til mødet i aftes. Dette er hvad der er tilbage:
Og med et personalemøde her til morgen, så tror jeg det sidste forsvinder 🙂 Men jo dejligt, når det, der bages både smager godt, og der er brug for det.
En morgen med sol.
Jette
Skriv et svar