Ja, det lyder måske lidt pudsigt. Men at stå med et færdigbygget hus er ikke ensbetydende med, at det også lige med det samme opleves som ens nye hjem. Det tager tid at komme på plads, finde ud af smarte og funktionelle løsninger og ikke mindst at få plads til hunden 🙂 Alba tager det nu med ophøjet ro, og finder fint ud af det.
Det gør de voksne nu også 🙂 Her er lunt og varmt, efterhånden også ret så hyggeligt. Der er ved at være lys oppe i de fleste rum, og små nipsting og dekorationer begynder også at finde på plads.
Udenfor er Ole i gang med at opbygge husets kommende træterrasse. Den bliver lavet på punkter og af hårdt træ. FSC Cumaru – det samme som blev brugt til sommerhusets terrasse. Det er lidt dejligt at få en rød tråd tilbage til det fine hus.
Indenfor laves mad. Jeg nyder det nye køkken, det fungerer så godt. Der er tilpas med plads og en skøn stor bordplade. Jeg lavede en galette til aftensmad – og det var en fornøjelse at rulle dej ud på den store bordplade.
En galette er en slags tærte – men uden æggemasse. Og den er mere enkel at lave, for dejen rulles bare ud og foldes så omkring fyldet. Så finish er noget mere rustikt 🙂 Men smagen var udmærket – mit fyld var masser af stegte løg, lagt på en creme af creme fraiche og til sidst drysset med revet ost. Jeg har tidligere lavet en, der minder lidt om her.
I dag venter mødet med banken. Her skal lån og økonomi gennemgås, så det hele ligesom falder helt på plads. Det bliver godt at få sat det punktum også.
Og så vender vi tilbage til Oles hus – med en god weekend i bagagen 🙂
God mandag.
Jette
Skriv et svar