Jeg har aldrig før lavet en tærte uden at komme den i en form. Men det er netop det, man ikke skal, når man laver en galette. Der er så heller ikke nogen æg i, for de ville bare løbe væk 🙂

Mit køleskab rummede ikke meget i aftes, men det blev dog til en gang aftensmad alligevel. Jeg tror denne tærte kan bages med næsten hvad som helst, du har af grøntsager.

Og serveret med lidt grøn salat, ja så blev både Peter og jeg mætte 🙂

Galette med hvad køleskabet rakte til (1-2 pers)

125 gr. mel (evt. 25 gr. fuldkornsmel)

60 gr. margarine

½ tsk. salt

evt. lidt koldt vand

Smuldr margarine i mel og salt og saml det til en fin tærtedej. Klap den lidt flad og lad den hvile ½ times tid.

Fyld:

1 løg

1 bundt forårsløg

1/4 broccoli i små buketter

1 tomat i skiver

1 spsk. ricotta (eller anden blød ost)

½ tsk. sennep

½-1 kugle mozzarella

½ spsk. olie

salt og peber

Skær grøntsager i mindre stykker og steg dem alle (undtagen tomat) på panden i lidt olie ca. 5 minutter, drys med lidt salt og peber. Lad dem køle lidt af.

Rul tærtedejen ud – imellem to stykker bagepapir – så rund og tynd, som mulig. Smør ricotta på bunden, næsten ud til kanten, dernæst smøres med sennep. Fordel de stegte grøntsager på bunden og ovenpå tomaten i skiver. Fold nu kanten ind over fyldt, så det nærmest pakkes let ind. Skær mozzarellaen i skiver og fordel den over og dryp til sidst med lidt olie, salt og peber.

Bag tærten ca. 25 minutter ved 200 grader.

Det er en lettere måde at lave en tærte på – jeg er ret sikker på, at det ikke var sidste gang, denne opskrift kom på menuen 🙂

Og så blev det mandag igen – efter en dejlig weekend, hvor jeg selv var med til konfirmation, og hvor jeg selv havde konfirmation i Gamborg kirke.

De tre første konfirmander blev konfirmeret – om 14 dage følger de sidste 36 🙂 Det er en dejlig tid – maj måned – på mange måder.

God mandag.

Jette