Her midt i sommervarmen er kanel nok ikke det første krydderi man tænker på 🙂 Men jeg faldt over en opskrift hos Maden i mit liv – og den måtte bare prøves. Og blev lige tilrettet mit køkken, men er stort set som originalen.
Og meget heldigt, så kunne den tages med i byen, for den er super let at transportere, som alle bradepandekager er det. Denne er dog en meget lille en af slagsen 🙂
Fotogen er den ikke, men smagen er fin 🙂
En kage med kanel (6-8 pers)
1 æg
75 gr. sukker
2 tsk. vaniljesukker
50 gr. smeltet smør/margarine
50 gr. grahamsmel
150 gr. hvedemel
1 tsk. bagepulver
1½ dl. mælk
Fyld:
60 gr. smør/margarine
50 gr. rørsukker
1 tsk. kanel
½ spsk. hvedemel
Smelt smørret og afkøl det lidt. Pisk æg, sukker og vaniljesukker luftigt og pisk så smørret i. Vend derefter de to slags mel, bagepulver og mælken i dejen. Fordel den i en form med bagepapir – min var en rund form med en diameter på 18 cm.
Rør fyldet sammen og fordel det i klatter oven på dejen og rør til sidst lidt rundt i det hele, så fyldet fordeles lidt i dejen. Bag kagen ved 200 grader ca. 25 minutter – til kagen er gylden og lækker 🙂
Det tager ikke mange minutter at lave kagen her. Og duften af kage og kanel er ganske dejlig, også i sommervarmen 🙂
God tirsdag – en skøn og varm sommerdag.
Jette
Skriv et svar