Det er lidt på bagkant, at denne opskrift kommer – men så kan den jo tages frem til jul 🙂 Til Mortens aften i fredags lavede Ole mad og jeg lavede ris alamande – det var en helt god fordeling af opgaverne. Desserten har jeg lavet utallige gange før, for vi har altid spist ris alamande til dessert juleaften. Men jeg har ikke skrevet en opskrift ned før nu – og den er et miks af alle andres opskrifter, så tillader mig at kalde dette min version 🙂

Ris alamande (4 – 6 pers)

Risengrød:

1 dl. vand

6 dl. sødmælk

130 gr. grødris

et nip salt

½ vaniljestang

50 gr. smuttede mandler, groft hakkede

40 gr. sukker

2½ dl. piskefløde

Kom vand og risengryn i en gryde og kog det et par minutter. Tilsæt mælk, salt og den halve vaniljestang – åbn den gerne først og skrab kornene ud, de skal også med 🙂 Rør rundt i gryden og kog det hele ved meget svag varme ca. 30 minutter. Under låg. Og hold øje, for det har med at koge over 🙂 Når grøden er færdig og risene bløde, så røres sukker og hakkede mandler i. Lad det hele køle helt ned og blive koldt.

Inden servering fiskes den tomme vaniljestang op – og fløden piskes til blød flødeskum og vendes forsigtigt i grøden. Og du har en skøn dessert, blød og lækker.

Serveres med kirsebærsauce, der er lunet en anelse. Og ris alamanden må gerne få selskab af et godt glas portvin 🙂 Jeg var på loftet og fandt en dejlig flaske, som jeg havde fået i afskedsgave, da jeg forlod Fyn. Så der blev også lige sendt en kærlig tanke i retning af den gamle præstegård og tiden der.

God mandag.

Jette