Jeg ved godt, at det ikke som sådan udløser noget særligt at have været ansat et sted i 20 år. Men jeg synes nu alligevel, at det er lidt specielt.

For i dag – 1. december – er det 20 år siden, at jeg blev ansat og fik adresse her i præstegården.

Du husker måske, at jeg har skrevet om det før – dette med hvor vi bor.

Og vores hjem er en vigtig del af vores historie – for det er der, hvor vi kan være helt os selv. Indrette os, rode eller rydde op, slappe af eller lade op – alt sammen i vort eget tempo. For her bestemmer vi 🙂

20 år samme sted – samme arbejdsplads, samme adresse. Uvilkårligt betyder en sådan mærkedag også at tankerne løber baglæns. For der er sket meget, rigtig meget.

Jeg husker endnu den første aften i præstegården med mand og tre små børn på 2, 4 og 6 år. Utallige flyttekasser og ikke helt så mange møbler. Midt i spisestuen stod et lille hvidt spisebord med 4 stole, det syntes ikke af meget. Men her sad vi så og spiste pizza – bragt ud fra Middelfart. En ny fremtid som præstefamilie på landet lå foran os.

Og det gik – godt. Selv om der var meget køren, rigtig meget endda. Men der var også en stor glæde ved at have fået eget embede og egen præstegård. Med tilhørende ansvar og andres forventninger.

Et smukt hus med masser af plads. Den gang var vi fem personer og nød, at der var rum til os alle.

20 år samme sted – i dag er jeg alene på matriklen, og har bestemt plads nok.

Hvor er det godt, at vi ikke kender fremtiden eller ved, hvordan vort liv vil forme sig. For så er jeg ikke sikker på, at vi turde give os i kast med det. “Livet forstås baglæns, men må leves forlæns” – siger Søren Kierkegaard. Og jo, han har ret. Men alligevel oplever vi også noget, vi ikke forstår – eller kommer til at forstå. Men som vi kommer til at leve med og kommer overens med. Takket være familie, venner, gode naboer – og andre mennesker, som måske tilfældigt er med til at skubbe en i en god retning.

Vær velkommen, Herrens år

og velkommen herhid!

Herrens år med vor Guds velbehag

nu bringer os glæde hver herrens dag.

Velkommen, nytår, og velkommen her! (Den danske salmebog 74,4)Herrens år, hvert år – med Gud i ryggen – må vi række ud efter med glæde og i tillid til, at vi ikke gør det alene.

20 år samme sted – forunderligt. Fylder en med taknemmelighed og glæde.

Jette