I går var jeg tilbage på Fyn – og i mine gamle sogne 🙂 Dejligt at gense området og ikke mindst hilse på mange kendte mennesker.

Anledningen var en kulturweekend, hvor der også var arrangeret en udendørs gudstjeneste – i præsteskoven. Den skov er faktisk vokset rimelig godt til, og der var lavet en fin lysning, hvor gudstjenesten kunne holdes.

Det musikalske indslag var lagt i hænderne på Janne Wind. Hun er musiker og komponist og har sat nye melodier til mange af de gamle salmer. Blandt andet lavet en trestemmig sats til omkvædet “Alle gode gaver de kommer oven ned” Så festligt 🙂

Janne havde inviteret til workshop, hvor deltagerne skulle lære de sange og salmer, der skulle synges ved gudstjenesten. Det blev en lærerig formiddag fyldt med musik og toner og rytmer – en noget anderledes korprøve end jeg er vant til 🙂

Janne har købt en stor gammel gård, Voldbygård, og indrettet den på fineste vis, så den kan danne ramme om musikalske tiltag. Som workshoppen i går. Og stemningen i den gamle gård var så hyggelig – farverig og og rig på blomster – samtidig med, at det professionelle også var helt i top.

Det farverige går også igen i omslaget på en af hendes bogudgivelser 🙂 Jeg har en enkelt gang før, deltaget i en workshop med Janne, og husker det som en vældig god oplevelse.

Til gudstjenesten sang det nye kor af hjertens lyst. Så godt vi kunne. Alt i mens vi havde Jannes gode råd i baghovedet: “Syng, smil sødt og hav hjertet forrest” Med andre ord, vær glad for at være midt i det hele, for sang spreder glæde.

Og det blev en fin optræden og dejlig gudstjeneste – gudstjenesten undgik regnen – de første dråber begyndte at falde under sidste vers i den sidste sang: “I morgen er der også en dag”

En dejlig musikalsk søndag rigere.

God mandag.

Jette