PopSalmer – hvad er det?

Jeg deltog i går i en workshop om gamle salmer med nye melodier.

På den ene side synes jeg, det er et spændende tiltag og på den anden side, så holder jeg også bare meget af de nuværende gamle melodier.

Jeg var også lidt i tvivl om, om jeg overhovedet ville skrive om det, men så så dette billede – og så måtte det bare med på bloggen 🙂

Sangglade børn i alle størrelser var mødt op i Husby kirke og blev undervist af Janne Wind. Det er også hende, der har skrevet melodierne i samarbejde med Rasmus Kjærgaard. Fine og sangbare melodier, og meget iørefaldende.

Men det aller mest imponerende var, at de her børn i løbet af et par timer havde lært stort set 6 salmer udenad! Ved hjælp af fagter, så blev teksten konkret, og de kunne huske ord og sammenhæng og synge med. Frit og frejdigt – uden hele tiden at skulle læse i teksten.

Imponerende – og tankevækkende. For måske vi ikke skal være så bange for at lære unge mennesker noget uden ad. Rim, rytme og melodi kan noget i fællesskab.

De sangglade børn havde en fest, og forældre og bedsteforældre nød at lytte med ved den afsluttende lille koncert.

Umiddelbart er det lidt svært at forestille sig, at “I østen stiger solen op” kan få en ny melodi 🙂 Vi kender den med N.W. Gades melodi som morgensang fra Elverskud, og med Weyses melodi, som vi synger i kirken. Men  prøv alligevel at høre I østen stiger solen op sunget af Janne Wind selv. Og sunget med 50 børnestemmer bliver det faktisk ret godt 🙂

Om idéen bag projektet med at skrive nye salmemelodier, skriver Janne Wind på PopSalmers hjemmeside: “… for at genoplive og oplyse det høje Nord med nye poppede, swingende og lette melodier og ny musik til gamle kendte klassikere.” 

Jeg tror ikke, at de gamle melodier bliver udkonkurreret. Men med disse nye melodier træder teksten ind imellem frem på en anden måde. Og det kan være ret godt.

Arrangementet foregik i Husby kirke. Den tog sig ud fra sin smukkeste side i solskin og sne.

Så det blev en dejlig eftermiddag i godt musikalsk selskab.

Jette

Forrige indlæg

… træd forsigtigt i den nye sne;

Næste indlæg

Fastelavnsboller – med creme og grahamsmel

2 Kommentarer

 1. Anonym

  Sikke et fint indslag, Jette – tak for det!
  Kærlig hilsen
  Janne Wind

 2. Jette Holm Rosendal

  Hej Janne. Selv tak – det var en så fin og inspirerende dag, så det var oplagt at fortælle lidt om det 🙂
  Fortsat held og lykke med PopSalmer.
  Mange hilsner
  Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal