Fastelavnsboller – med creme og grahamsmel

Jeg har opdaget, at jeg ikke før har bagt fastelavnsboller. Nej, det passer ikke, men der er ikke skrevet om dem her – så det sker nu.

Minikonfirmanderne kommer i dag, og jeg er ret sikker på, at de vil synes, det er en god ide med lette boller med creme og glasur. Der er dog listet lidt grahamsmel i også, men det gør ikke noget.

Fastelavnsboller med creme (ca. 20 stk.)

½ dl. surmælksprodukt

2½ dl. mælk

1 æg, fra en hurtig høne

75 gr. smør

2 spsk. sukker

20 gr. gær

1 tsk. salt

75 gr. grahamsmel

ca. 500 gr. mel

Rør gæren ud i mælken og tilsæt ægget. Smelt smørret og tilsæt det, sammen med de øvrige ingredienser. Hold lidt mel tilbage og se, hvor meget der behøves. Æltes godt og sættes til hævning et par timer.

Imens laves cremen.

Creme

1 æg, fra en glad høne

2 dl. mælk

1 spsk. maizenamel

½ vaniljestang

1 spsk. sukker

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med sukkeret. Kom vaniljesukker og den tomme stang i en gryde sammen med de øvrige ingredienser og bring det langsomt i kog. Det skal lige koge igennem, før cremen tages af varmen og køler af inden det skal bruges.

Ælt dejen godt igennem og del den i to. Udrul hver portion og skær den i 10 firkanter og kom godt en tsk. creme på hver og fold dejen rundt om – og luk godt til.

Bollerne efterhæver, mens ovnen varmer op til 200 grader. De bages ca. 10 minutter. Og der er ingen tvivl, om dejen har været lukket godt nok til 🙂

Når de er blevet afkølet, kan de pyntes med lidt glasur – og er klar til servering.

Og med et skønt solskinsvejr så var det oplagt at tage fastelavnbollerne med ud i haven 🙂

Haven holder pause og venter på forår.

God tirsdag.

Jette

Forrige indlæg

PopSalmer – hvad er det?

Næste indlæg

Koldthævet brød med tørret havtorn

2 Kommentarer

  1. Jane Birke Nielsen

    Hvor må det være skønt at være minikonfirmand hos dig 🙂
    Rigtig god idé at liste lidt grovere mel ind i bollerne.
    Glæder mig godt nok til at kunne tage kaffe og boller med ud i haven, men synes altså det er lidt for koldt endnu 😀

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Jane. Det er også sjovt at have minikonfirmander og årets hold har været ret glade for det hjemmebagte 🙂 Og enig, jeg glæder mig også til at kunne sætte mig udenfor, men det er alt for koldt, selv om solen lokkede lidt i går.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal