I dag er det præcis et år siden, at sommerhuset blev overtaget af de nye ejere. Lidt utroligt, at det allerede er så længe siden. Det var den rigtige beslutning, men jeg savner stadig lidt at komme derned – dufte til træet og nyde det fine håndværk. Og se og mærke vandet.

Men beslutningen var rigtig nok. Et nyt husprojekt ventede. Et lille helårshus i Jelling. Og det projekt venter så stadig 🙂 Det havde jeg ikke lige set komme, at det ville være så længe undervejs.

Men vi er på vej – byggetilladelsen kan nu skimtes i det fjerne, og når den først er i hus, så kan vi tage næste skridt. At få støbt et fundament og rejst et hus. Hvor bliver det vildt – og ret så spændende.

Indtil da læser jeg om bæredygtigt byggeri – og finder spændende materialer, vi kan bruge. Køber lidt genbrug og gemmer lidt løg og planter til den nye have.

Og har min daglige runde her i Oles have – for at se til de små projekter, der er kommet til herovre.

Min kartoffelrække. Jeg har købt læggekartofler og fået dem lagt i jorden (for tre uger siden) – imellem små grantræer. Mine kartofler er for længst gravet op, inden træerne vokser til – så jeg udnytter bare lige pladsen 🙂

Mine jordbærplanter trives godt i højbedet. Det er stiklinger fra præstegården – eller sommerhuset, det husker jeg ikke helt. Men dejligt med lidt minder fra Fyn.

I et andet højbed har jeg sået græskar – frø, som jeg har fået af en af Oles kollegaer. Jeg er så spændt på, om det nu lykkes mig, at få hokkaido græskar til efteråret. Det ville da være lidt sejt 🙂

Og persillen, øverst i indlægget, er overraskelsen. Jeg havde ikke meget fidus til de små frø i papæsken, da jeg såede dem. Men de er altså kommet ret godt. Nu skal de bare vokse endnu mere 🙂

På årets første sommerdag – gad vide, hvordan alting ser ud om et år ? 🙂

God torsdag – og god sommer.

Jette