En lidt improviseret tur 🙂 Det er altid godt at komme ud og se lidt nyt – og i går bød Ole først ind med en tur til Fjordenhus og jeg havde den nye genbrugsplads i Vejle i tankerne. Så indtrykkene var ret blandede 🙂

RessourceCenter Vejle er en ny genbrugsplads, som blev taget i brug for få måneder siden. Den rummer de almindelige stationer, vi kender fra genbrugspladser. Men havde derudover et bemandet infocenter, et rum, hvor man frit kunne komme og reparere og upcycle ting og endelig en gratis “genbrugsshop”.

Det hele var lavet, så det var indbydende at komme til. Masser af træ 🙂 Intentionen bag centeret er at styrke tankerne om den cirkulære brug af ting. Et farvel til forbrug og smid væk kultur – og et goddag til genbrug og recirkulering.

Det var et interessant besøg på en ny genbrugsplads.

Og fra det helt jordnære gik turen så til noget mere himmelstræbende.

Jeg havde faktisk aldrig hørt om Fjordenhus – men når man er opvokset nær Billund, så følger man lidt med i hvad Lego og familien bag sådan investerer i. Og det er meget. Og altså også et meget fint byggeri i Vejle havn. Fjordenhus hedder bygningsværket. Virkelig imponerende og interessant – det ligner ved første øjekast en kirke – synes jeg – eller en borg med en vandgrav rundt om. Men det er faktisk en kontorbygning, Legos nye hovedsæde.

Men med fri adgang for nysgerrige sjæle – til at opleve et virkelig flot byggeri. Med smukke sten, flot arkitektur og finurlige installationer. Det er bestemt værd at kigge forbi, hvis du er på de kanter.

Kagen til aftenkaffen var en rabarberkage. Med rabarber fra haven. Jeg lister rundt og finder enkelte stængler og håber de rækker til en kage 🙂 Her blev det en lille udgave – men den smagte nu vældig fint, til trods for den lille størrelse 🙂

God mandag.

Jette