Fællessang er kommet for at blive 🙂 Og det arrangement, jeg deltog i forleden har også eksisteret fra før det blev moderne at lave fællessang. Det har vist altid været klart, at det at synge sammen kan noget. Skaber noget fællesskab og følelsen af samhørighed.

Ole havde inviteret mig med til en Sommersangs aften i DGI huset i Vejle, og det var bestemt en dejlig oplevelse. Knap 1800 sangglade mennesker var forsamlet og sad rimelig tæt – når man blot tænker et par år tilbage, så var det her helt umuligt.

Og vi sang – fra Højskolesangbogen. Og blev godt hjulpet på vej af Jakob Bonderup (Forstander på Engelsholms Højskole) og Sigurd Barret. Så musikken var lagt i kompetente hænder. Og undervejs blev der fortalt små historier fra deres fortid til nutiden, hvor glæden og stoltheden over at være med i den nyeste Højskolesangbog var helt tydelig.

Og lidt nyt om gamle klassikere blev det også til. Vidste du for eksempel, at det er W. A. Mozart, der i 1791 skrev melodien til Kom maj, du søde milde ? Det havde jeg godt nok ikke lige set 🙂

Vi sang også Kringsatt av fiender – og den er på sin egen måde blevet mere aktuel, end ønskeligt er. Jeg har ikke sunget den så tit. Men faldt over et par smukke linjer i vers fem:

Edelt er mennesket,
jorden er rik! …..
Solskinn og brød og ånd
eies av alle.

“Solskin og brød og ånd ejes af alle” hvor er det en fin måde at sige noget om det væsentligste i livet på. Solens varme stråler, friheden til at tænke højt, frit og åndfuldt – og det daglige brød. Så er livet ganske rigt.

En aften med fællessang er en oplevelse. Og denne aften falder lige ind i mine tanker og ønsker for 2023 🙂

God onsdag.

Jette